Remontti sulkee Monitoimihallin kuntosalin kuukaudeksi

Mari Sumiloff sanoo palaavansa remonttitauon jälkeen ehdottomasti takaisin Monitoimihallin kuntosalille. Sitä odotellessa kuntosaliharjoittelu vaihtuu kotitreeniin.
Mari Sumiloff sanoo palaavansa remonttitauon jälkeen ehdottomasti takaisin Monitoimihallin kuntosalille. Sitä odotellessa kuntosaliharjoittelu vaihtuu kotitreeniin.
Kuntosalin seinäremonttia on tehty jo tällä viikolla. Uutta seinää olivat tiistaina rakentamassa akaalaisen Rakennus- ja  korjauspalvelu Pentti Leinosen Juha Viitanen ja Laura Selimaa.
Kuntosalin seinäremonttia on tehty jo tällä viikolla. Uutta seinää olivat tiistaina rakentamassa akaalaisen Rakennus- ja korjauspalvelu Pentti Leinosen Juha Viitanen ja Laura Selimaa.

Monitoimihallin kuntosali Toijalassa menee maanantaina 15.7. korjaustöiden takia kiinni reiluksi kuukaudeksi. Akaan liikuntasihteeri Timo Toivonen arvioi, että kuntosali on todennäköisesti käytettävissä jälleen viikolla 34 eli 19.8. alkavalla viikolla.

Remontissa kuntosalin liukuovet vaihdetaan kevyisiin väliseiniin, seinät maalataan, lattiapinta uusitaan ja kuntosalin toiseen päätyyn rakennetaan nostolava eli lattiaa korotetaan 15–20 sentillä, mikä mahdollistaa raskaampien painojen käytön. Kuntosalin ilmanvaihto on jo parantunut kesäkuussa käyttöön otetun viilentimen ansiosta.

Myös kuntosalin varustusta uusitaan. Vuonna 2007 hankitut laitteet jäävät käyttöön, mutta vanhemmat laitteet vaihtuvat uudempiin sekä myös ikääntyneille ja liikuntaesteisille soveltuviin laitteisiin. Uusiin laitteisiin kuuluu muun muassa kaksi juoksumattoa, crosstrainer ja kuntopyörä.

Akaan kaupunki on varannut remonttiin ja laitteisiin 100 000 euroa, josta vajaat 70 000 euroa käytetään laitteisiin ja reilut 30 000 euroa korjaustöihin.

Monipuolinen ja edullinen sali

Toijalassa asuva Mari Sumiloff kuuluu Monitoimihallin kuntosalin vakiokäyttäjiin. Raskauden jälkeen hän on innostunut käymään salilla 4–5 kertaa viikossa päästäkseen takaisin kuntoon sekä oman hyvinvoinnin takia. Remontin ajaksi kuntosaliharjoittelu vaihtuu kotitreeniin. Kaupungin kuntosalia hän pitää monipuolisena ja edullisena verrattuna yksityisiin palveluihin.

– Nämäkin tilat ovat hyvät, mutta toki uudistus on paikallaan. Ilolla odotan remontin valmistumista.