Kenttäremontti vihdoin päätökseen

Kylmäkosken urheilukentästä hiekkakenttä

 

51urheilukenttä2 51urheilukenttä1
Kylmäkosken urheilukentän etukulmaan rakennetaan leikkikenttä. Muu kenttä saa kivituhkapinnan.

Kylmäkosken urheilukentän etukulmaan rakennetaan leikkikenttä. Muu kenttä saa kivituhkapinnan.

Kylmäkosken surullisenkuuluisa urheilukenttäremontti saa pisteen tänä kesänä, kun urheilukentästä tehdään kivituhkapinnoitettu, 60×100 metriä mitoiltaan oleva hiekkakenttä.

– Pohja on nyt tasoitettu ja seuraavaksi sinne laitetaan kivituhka, kertoo Akaan liikuntasihteeri Timo Toivonen.

Toivonen arvioi, että viimeistelytyöt valmistuvat heinäkuun aikana. Kentälle tuodaan takaisin myös leikkivälineet, jotka purettiin pois, kun kenttäremontti aloitettiin. Viime perjantaina paikallaan oli jo liukumäki-kiipeilyteline.

Alkuperäisen, vajaan 800 000 euron, suunnitelman mukaan kentälle piti tulla hiekkatekonurmi, kyykkä- ja beach volley -kentät, suorituspaikat yleisurheilijoille, sadan metrin juoksusuora sekä huoltorakennus, mutta suunnitelmat kariutuivat pettävään maaperään.

Urheilukenttäremontti ehdittiin aloittaa loppusyksystä 2011, mutta työt keskeytyivät alkuunsa, kun urakoitsija epäili maaperän kestävyyttä. Työt ovat olleet keskeytyksissä siitä lähtien.

Viime vuoden lopulla kaupunginhallitus lopulta päätti, että Kylmäkosken urheilukentän peruskorjauksesta luovutaan. Tälle vuodelle valtuusto varasi kentän kunnostamiseen 50 000 euroa. Liikuntasihteeri Timo Toivosen mukaan määräraha on hiekkakentänkin tekemiseen niukka, minkä takia kivituhkakerroksen paksuudesta joudutaan tinkimään.

Maakaatopaikkaa parempi

Kylmäkosken Veikkojen puheenjohtaja Vesa Vainio on tyytyväinen, että kesken jäänyt kenttä kunnostetaan vihdoin käytettävään kuntoon.

– On hyvä, että kentälle saadaan edes jotain, koska pitkään tuntui, että se on lähinnä maakaatopaikka. Äkkiseltään ajatellen sinne sopisi esimerkiksi pesäpalloa ja kyykkää. Se on todella hyvä sen alueen lapsille ja nuorille, jotka saavat höntsyilypaikan.

Koska kentän kohtalo oli pitkään epäselvä, Kylmäkosken Veikot ei ole vielä suunnitellut tulevalle hiekkakentälle käyttöä.

– Vuodesta 2007 lähtien laitoimme paukkuja kenttäremonttiin, mutta kun huomasimme, että siitä ei tule yhtään mitään, emme ole asiaa sen enempää pähkineet. Juna meni jo ja kenttä jäi.

Kylmäkosken Veikkojen yleisurheilutoiminta keskittyy tällä hetkellä veteraaniurheilijoihin, jotka harjoittelevat vakiovuorolla Viialan kentällä. Seuralla ei ole ohjattua yleisurheilutoimintaa lapsille ja nuorille. Puheenjohtaja Vesa Vainio arvelee, että Kylmäkosken alueella asuvia lapsia ja nuoria käy Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin harjoituksissa.

Kylmäkosken Veikkojen jalkapalloilijat pelaavat Taipaleen kentällä, jota on hoidettu seuran omin voimin. Seuran puheenjohtajan Vesa Vainion mukaan helpotusta kunnossapitoon on tuonut se, että kaupunki hoitaa kentän ruohonleikkuun. Kylmäkosken Veikkojen edustusjoukkue pelaa kuutosdivisioonassa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?