Kesätyöntekijöiden työsuhde lyheni ja palkka puoliintui

Viheryksikön työntekijöiden aika kuluu opastukseen ja kuskaamiseen

Istahtaisitko tälle Haihunkosken partaalla olevalle penkille?

Istahtaisitko tälle Haihunkosken partaalla olevalle penkille?

Akaan kaupunginpuutarhuri Heli Laine toteaa kaupungin viheryksikön henkilöstöasioiden olevan viimevuotista huonommalla tolalla.

– Budjettini ei ole pienentynyt, mutta työntekijöiden määrä on. Kai me kannamme näin kortemme kekoon kaupungin rahojen säästämiseksi.

Kun vielä viime keväänä Laineen Helin työpöydällä saapui korkea pino kesätyöhakemuksia, tuli viheryksikköön tänä vuonna vain 15 hakemusta. Laine arvioi, että syy hakijamäärien romahtamiseen löytyy kaupungin päätöksestä puolittaa koululaisten palkka 50 prosenttiin entisestä eli 750 euroon kuukaudessa. Työaika sen sijaan säilyi entisellään. Lisäksi työsuhde on tänä vuonna rajoitettu neljään viikkoon, jotta kesätyökokemusta kertyisi mahdollisimman monelle.

– Ennen koululaiset saapuivat töihin toukokuun alussa ja he työskentelivät meillä koko kesän. Lisäksi heitä edellytettiin usein ajokorttia. Tänä vuonna uusi ryhmä saapuu neljän viikon välein, ja jokaisen porukan opastukseen kuluu viikko. Lisäksi määräaikaisten työntekijöideni aika kuluu siihen, kun he kuljettavat koululaisia työkohteisiin ympäri Akaata. Viime vuonna hekin olivat leikkaamassa nurmikoita, Heli Laine harmittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?