Kiitos

Hän on sinun turvanasi ja seuraa tekemisiäsi. Ja jos menet hetkeksi näkyvistä, hän huutaa sinua nimeltä. Kun hän hymyilee, vastaat hänelle hymyllä. Hän on Äiti.

Äidilläni oli kevään korvalla, juuri syntymäpäiviensä alla, paha olla. Häntä huimasi. Toijalan terveysasemalla äitiä tutkittiin puolitoista tuntia, minkä seurauksena hän sai pikalähetteen Valkeakosken aluesairaalaan. Voisihan sitä aivoissa vanhalla ihmisellä jo heittää? Lääkäri aavisteli kuitenkin sydämentahdistimen huonoa kuntoa, eihän sitä koskaan tiedä. Niin kiire ei Valkeakoskelle sentään ollut, ettei äiti 85-vuotissyntymäpäiviään saisi viettää.

Juhlat juhlittiin ja Valkeakoskella tahdistin sitten testattiin. Syntymäpäivien aikana äidillä oli 32 pysähdystä, joiden kesto oli 2 – 7,5 sekuntiin. Sydämentahdistin oli viallinen ja se vaihdettiin. Kaikki on jälleen ennallaan ja äiti elämänsä kunnossa.

Niin paljon julkista terveydenhuoltoa parjataan, joskus kaiketi syystäkin. Toijalassa lääkäri ja hoitohenkilökunta osasivat asiansa. Vilpitön kiitos äidin elämästä.

Hanna Hevonoja, os. Laakso