Vauhtia Valtin Pokaalikisoissa

Mikäli tuuli olisi ollut myötäinen, olisi Viialan Valtin Pokaalikisoissa juostu 100 metriä mitä todennäköisimmin alle 12 sekunnin. Porin YU:n Jani Koski pinkoi miesten satasella ajan 12,02 metrin vastaiseen. Ensimmäisessä erässä Kangasalan Urheilijoiden Mikko Koli osoitti, että juoksu kulkee 45 ikävuodesta huolimatta: Koli kellotti 12,05 tuulimittarin näyttäessä vastaista 1,3.

Kovaa juoksivat nuoremmatkin. Pälkäneen Topi Rönni viiletti P9-sarjassa 40 metriä 6,75. Saman ikäisissä tytöissä Tampereen Pyrinnön Vilma Väliharju juoksi 6,83. Valtin Neea Suhonen oli sarjan neljäs ajalla 7,31. Naisten 100 metrin ykkönen oli Toijalan Vauhdin Aino Honkamäki ajalla 13,90.

Valtin Kerttu Niinimäki piti kovaa vauhtia 11-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrillä. Ikaalisten juhannuskisoissa matkan seuraennätys siirtyi Klaara Leponiemeltä Niinimäelle, ja Pokaalikisoissa Kerttu nipisti tuostakin ajasta vielä pari kymmenystä aikaan 3.31,80.

Valtin järjestämät Pokaalikisat keräsivät runsaasti urheilijoita Viialan urheilukentälle. Aikaisempien vuosien tapaan lähes 170 kilpailijaa otti mittaa senteistä, sekunneista ja toisistaan. Tänäkin vuonna kilpailijoita oli pääkaupunkiseudulta ja ympäri Etelä-Suomea ja Pirkanmaata.

Joku on joskus heittänyt ajatuksen, että kunta voisi laittaa mainoskyltin kentän viereen: kun junia pyyhkii ohi tiuhaan tahtiin, niin siinäpä tilaisuus markkinoida Viialaa. Totta on, että hyvin hoidettu Haihunkosken urheilukenttä ja hyvin järjestetyt urheilutapahtumat luovat osaltaan myönteistä mielikuvaa koko kunnasta.

Pokaalikisojen tulokset osoitteessa: www.viialanvaltti.sporttisaitti.com.

 

Aija Mansikka