Kirjasto siirrettäisiin Kylmäkoski-talon sijaan Kirkonkylän koululle

Kirjastovirkailija Virpi Isotalo ja kirjastonjohtaja Tanja Korhonen toteavat lähikirjaston palvelevan  erityisesti naapureitaan,  Kirkonkylän koululaisia sekä terveysaseman asiakkaita.

Kirjastovirkailija Virpi Isotalo ja kirjastonjohtaja Tanja Korhonen toteavat lähikirjaston palvelevan erityisesti naapureitaan, Kirkonkylän koululaisia sekä terveysaseman asiakkaita.

Kylmäkosken kirjaston kirjastonjohtaja Tanja Korhonen ja kirjastovirkailija Virpi Isotalo kertovat lukeneensa Akaan talouden tasapainottamistyöryhmän raporttia surullisin mielin. Raportissa esitetään kirjaston lakkauttamista nykymuodossaan ja kirjastotalon laittamista myyntiin 1.1.2014 alkaen.

– Ykköstoiveemme uudesta kirjastosta ei liene raportin valossa enää realistinen, mutta kirjaston sulkeminen ei ole meidän toiveiden mukainen. Toivomme kirjastotoiminnan jatkuvan Kylmäkoskella edes jonkinlaisena lainausasemana tai siirtokokoelmana, huokaa kirjastonjohtaja Tanja Korhonen.

Raportissa esitetään kirjastotoiminnan siirtämistä Kirkonkylän koululle.

– Joka tapauksessa kirjaston sulkemisen aikataulu on todella tiukka, jos valtuusto kokoontuu päättämään asiasta vasta elokuulla, ja ovet pitäisi laittaa kiinni vuodenvaihteessa. Kirjaston alasajo pitäisi aloittaa jo, jotta tämä olisi edes mahdollista, Tanja Korhonen arvioi.

Akaan valtuusto on päättänyt, että Kylmäkoski-talo korjataan kirjastoksi ja nuorisotilaksi, ja peruskorjaukselle on jo myönnetty määräraha. Työryhmän raportissa entinen kunnantalo on asetettu kuitenkin myyntilistalle, ja taajaman nuorisopalveluja esitetään järjestettäväksi yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.  Raportin toteuttaminen vaatisi jo tehdyn valtuustopäätöksen purkamista.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?