Kokkoa ei ehditty rakentaa enää aattona

Toijalan Näyttämön puheenjohtaja Tuulia Passila on tyytyväinen Toijalan Sataman juhannusjuhlaan, vaikka kokkoa ei Satamassa ollutkaan. Akaan kaupungin piti toimittaa Satamaan lautta, jonka päälle näyttämöläisten oli tarkoitus rakentaa kokko omista tarpeista juhannusaattoaamuna.

– Olimme vielä aattoaamun yhteydessä kaupunkiin, että toisivat lauttatarpeet paikalle, mutta se oli silloin jo myöhäistä. Ehkä kokon rakentaminen olisi onnistunut, jos meillä olisi ollut enemmän talkoolaisia mukana. Vaikka muuta Satamassa huhuttiinkin, olimme pyytäneet lauttaa jo hyvissä ajoin, Tuulia Passila selvittää.

Toijalan Näyttämö on järjestänyt juhannusjuhlan muutaman kerran aikaisemminkin, ja tänä vuonna järjestelyvastuu otettiin omille harteille yhdistyksen 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

– Aion olla kaupunkiin yhteydessä vielä tällä viikolla, en haukkuakseni vaan muistuttaakseni heitä, että hoitavat lautan ensi juhannukseksi paikalle hyvissä ajoin. Me emme varmaankaan ole järjestämässä juhlaa toista kertaa peräkkäin, sen verran työläs homma se on näin kesken näytäntökautta, Passila toteaa.

Muuten näyttämöläiset ovat tyytyväisiä juhannusjuhlien onnistumiseen.

– Sää suosi, joten väkeä oli jopa odotettua enemmän, eikä kokon puuttuminen tuntunut tahtia haittaavan, Tuulia Passila arvioi.