Kaupunki toivoo rivitaloa Tarpian talojen tontille

 

Taaempana näkyvän talon paikalla on omakotitontti, ja lähempänä näkyvä ulkorakennus ja toinen talo sijaitsevat rivitalotontilla.

Taaempana näkyvän talon paikalla on omakotitontti, ja lähempänä näkyvä ulkorakennus ja toinen talo sijaitsevat rivitalotontilla.

Akaan kaupungilla on käsissään omakotitalotontti ja rivitalotontti hyvällä paikalla Viialassa. Tällä hetkellä tonteilla seisovat tyhjilleen jääneet Tarpian talot, joista asukkaat muuttivat erityisryhmien uudisrakennukseen Nahkatehtaankadun varteen.

Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen toivoo, että tonteille nousisi kaavan mukaiset rakennukset.

– Koivistontien ja Kurjentien risteyksessä on yksi omakotitontti. Siinä, missä on toinen talo, on rivitalokaava yksikerroksiselle rivitalolle 0,3:n tehokkuudella. Jos rivitalokohteelle olisi kysyntää, se voisi kiinnostaa kaupunkia kovastikin, Sarkkinen sanoo.

Rivitalotontin koko on noin 4 500 neliötä, eli rakennusoikeutta on noin 1 500 neliötä. Omakotitontti on kooltaan noin 1400 neliötä. Tontit ovat vielä lohkomatta, mutta Sarkkinen pyrkii saamaan tonttien hinnoittelun elokuussa kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn. Samassa kokouksessa on tarkoitus määritellä myös uuden Männikön omakotialueen tonttien hinnat.

Etualalla näkyvä talo on omakotitontilla ja taaempi talo rivitalotontilla. Väliin jäävät muun muassa talojen yhteiset ulkohuussit.

Etualalla näkyvä talo on omakotitontilla ja taaempi talo rivitalotontilla. Väliin jäävät muun muassa talojen yhteiset ulkohuussit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?