VR ei halunnut kukkaistutuksia rautatieasemalle

Valtion Rautatiet kielsi laittamasta kukkaruukkuja rautatieaseman liepeille Toijalassa. Kaupunki olisi laittanut ne sinne omalla kustannuksellaan ja myös hoitanut ne.

Akaan kaupunginpuutarhuri Heli Laine ihmettelee sitä, että rautatieaseman alikulkutunnelin suulle suunniteltuja kukkia kiellettiin laittamasta. Laineen mukaan VR:ltä otettiin häneen yhteyttä, että kesäkukkia ei saa laittaa, koska aseman huoltoliikenne häiriintyy niistä.

– Yritin sanoa, että kaupunki kyllä huolehtii kukista eikä niitä laiteta liikenteen tielle. Harmillinen juttu, sillä olisihan asemallekin ollut mukava saada kukkien väriloistoa, kaupunginpuutarhuri toteaa.
Asemalle suunnitelluista kukista osa laitettiin Toijalan torille ja osa muihin istutuksiin.

Akaan Seutu ei tavoittanut asiasta VR:ltä päättänyttä henkilöä tämän kesäloman takia.