Raha vai Raamattu?

Taas kerran on seurakunnassa käynyt niin, että Akaan seurakunnan hallintoelimet eivät ole halunneet päätöksenteossaan kuulla aktiivisten kirkossakävijöiden mielipidettä.  Akaan kirkkoneuvosto on tehnyt Akaan Seudun mukaan päätöksen, että seurakunta on mukana nimellisesti järjestämässä tilaisuutta, jossa tarjoillaan ja myydään alkoholia (s.o. viinaa). Ajattelevatko kirkkoneuvoston jäsenet kirjossa kävijöiden mielipiteet niin vanhanaikaisiksi ja vähäpätöisiksi, ettei heidän mielipiteitään kannata huomioida.

Alkoholin käyttö ei rakenna ihmisen Jumala-suhdetta eikä vie lähemmäksi taivasta. Kirkkokansa sanoo mielipiteensä helposti jaloillaan, joka ei missään tapauksessa ole järkevää, siinä ei kukaan voita mitään. Reilu mielipiteidenvaihto ja toisten kuunteleminen on välttämätöntä. Päätöksentekijä vastaa aina päätöksistään. Laajempaa keskustelua tarvitaan näinkin merkittävissä seurakuntalaisia loukkaavissa asioissa.

Antero Kallio, Maija Eskola ja Antti Tanni