Akaa sai aktiivisen nuorisovaltuuston

 

Niko Hormalainen (oik.), Oona Eskeli, Anni Lehtiö ja Sami Haavisto, haluavat, että nuorisovaltuusto tunnetaisiin Akaassa paremmin.

Niko Hormalainen (oik.), Oona Eskeli, Anni Lehtiö ja Sami Haavisto, haluavat, että nuorisovaltuusto tunnetaisiin Akaassa paremmin.

Akaan nuorisovaltuuston eli nuvan toiminta on viime vuodet ollut luvalla sanoen passiivista. Kokouksia on pidetty harvoin, ja aikaansaannoksia on ollut vähän. Vuosien 2011–2012 valtuusto kokoontui viisi kertaa, joista viimeinen oli huhtikuussa 2012. Nykyisessä nuvassa jatkava Sami Haavisto ja nuoriso-ohjaaja Johanna Ala-Pappila myöntävät, että viime kaudella tahti hiipui loppua kohden.

Nyt on meininki toinen, sillä tammikuussa aloittanut nuva on pitänyt jo kolme kokousta ja joukon työkokouksia päälle. Helmikuussa valittiin puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri, ja maaliskuussa päätettiin kirjelmöidä kaupungille, jotta nuorisovaltuusto saisi oman budjetin käyttöönsä. Se kun on hyvän toiminnan edellytys. Samaan syssyyn keskusteltiin uimahallin tarpeellisuudesta ja todettiin sen olevan ajankohtainen.

Koska nuorten keskuudessa on myös noussut puheenaiheeksi kouluruuan huonolaatuisuus, päätettiin tehdä kouluruokakysely kaikille yläkoululaisille ja lukiolaisille. Kysely on jo tehty, ja tuloksiin ja toimenpiteisiin palataan tarkemmin syksyllä, kun koulut alkavat.

– Nyt on aktiivinen porukka, ja samaa olen kuullut muiltakin tahoilta, Johanna Ala-Pappila kehuu.

Budjettia eli rahaa nuva tarvitsisi muun muassa alakoululaisten diskon järjestämiseen ja oman näkyvyyden lisäämiseen.

– En tiedä löytävätkö nuoret meitä. Jos kadulla kysyy nuorelta, ei se varmaan edes tiedä, että nuva on olemassa. Siksi menemme Toijalan markkinoillekin esittäytymään, kertoo puheenjohtaja Anni Lehtiö.

Nykyiseen nuvan pääsivät kaikki jotka halusivat, mutta Niko Hormalainen toivoisi ensi kerraksi enemmän kilpailua.

– Nuvan vaaleja ei mainostettu mitenkään. Se on yksi tavoitteemme, että seuraavalla kerralla nuoret tietäisivät ja saisimme vaalit, Hormalainen linjaa.

Nuorisovaltuuston jäsenet seuraavat myös kaupunginhallituksen ja lautakuntien toimintaa. Kaupunginhallituksessa nuvaa edustaa Casimir Ruohomaa, kaupunkisuunnittelulautakunnassa Niko Hormalainen, koulutuslautakunnassa Anni Lehtiö, Akaan opiston jaostossa Petja Kopperoinen, perusturvalautakunnassa Oona Eskeli, teknisessä lautakunnassa Sami Haavisto ja vapaa-aikalautakunnassa Senja Saarelainen. Tänä vuonna käsiteltävänä on ollut mielenkiintoisiakin asioita, mutta nuorten mukaan heille ei valtuustokauden aluksi mitenkään esitelty sitä, miten kukin luottamuselin toimii ja mistä asioista se päättää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?