Harri Rantala ymmärtää kaupunginjohtajan kommentit perhekeskuksesta

”Se on tiettyä turhautumista, kun tulosta ei synny”

Perusturvalautakunnan puheenjohtajan Harri Rantalan mielestä Akaan perhekeskus toimii koko ajan paremmin.

Perusturvalautakunnan puheenjohtajan Harri Rantalan mielestä Akaan perhekeskus toimii koko ajan paremmin.

Akaan perusturvalautakunnan puheenjohtaja Harri Rantala (sd) ei yllättynyt siitä, kuinka kaupunginjohtaja Aki Viitasaari kommentoi Akaan perhekeskuksen toimintaa. Viitasaaren mukaan perhekeskukseen asetetut toiveet eivät ole täyttyneet alkuunkaan, koska esimerkiksi huostaanottojen määrä on kasvanut edelleen.

– Tässä taloudellisessa tilanteessa mikään ei tule yllätyksenä. Minä uskoisin, että se on osa sitä. Se on tiettyä turhautumista siinä tilanteessa, kun pitäisi saada aikaan tuloksia ja niiden aikaansaanti kestää kauan. Näyttää, että menot vain kasvavat ja niille ei voi mitään, Rantala kommentoi kaupunginjohtajan puheita.

Hän myöntää, että perhekeskuksen alku oli ongelmallinen, ja työn hedelmät kypsyvät hitaasti.

– Perhekeskuksen perusongelma on ollut, että toiminta on käynnistynyt niin perhanan hitaasti. Kun on toimittu useammassa toimipisteessä, työn käynnistyminen on ollut hidasta, ja henkilökunnan vaihtuvuus on ollut äärettömän suurta. Minun nähdäkseni kaiken aikaa on menty parempaan suuntaan. Asiakkaat, joita on vastaan tullut, ovat olleet työhön tyytyväisiä.

Lautakunnan kanta johtajien välimaastossa

Sosiaalityönjohtaja Pirjo Kukkonen piti perjantain 31.5. Akaan Seudussa perhekeskuksen puolia ja totesi, että työntekijät ovat erittäin ammattitaitoisia. Harri Rantala arvelee, että perusturvalautakunnan näkemykset sijoittuvat kaupunginjohtajan ja sosiaalityönjohtajan välimaastoon. Lautakunnassa perhekeskuksen tilanteesta on puhuttu eniten talousarvioiden yhteydessä.

– Ennen muuta siitä, että pitää saada työntekijöitä. Lähinnä se on ollut harmittelua. On kartoitettu, missä kulloinkin mennään.

Harri Rantala ei usko, että puute kuraattoreista ja koulupsykologeista on suoraan vaikuttanut huostaanottojen määrään ja lastensuojelun menojen kasvuun. Uusi kuraattori ja psykologi ovat kuitenkin erittäin tervetulleita.

Harri Rantala.

Harri Rantala.

– Totta kai tämä helpottaa tilannetta. Kyllä minä olin lämpöisesti ajamassa sitä, että saatiin molempiin toinen työntekijä, ja heidän puolestaan myös lautakunta on puhunut. Jonot ovat olleet aika ajoin todella pitkiä, ja sehän ei ole oikein. On oikeus ja kohtuus, että ainakin lausuntojen kirjoittaminen on kunnossa, toteaa työkseen Hirvialhon koulua johtava Harri Rantala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?