Akaan ambulanssi muutti Viialaan

Akaan ambulanssi on saanut uuden tukikohdan Viialasta. Myös auto on uusi. Lähihoitaja Markku Harju ja sairaanhoitaja Emilia Köykkä olivat työvuorossa viime perjantaina. Perjantaiaamulla kello 8 alkanut työvuoro päättyi lauantaiaamulla kello 8. Päivä oli hiljainen, mutta vastaavasti viime viikon keskiviikkona Akaan autolla oli 11 ajoa, minkä lisäksi Urjalan ambulanssia tarvittiin Akaaseen paikkaamaan tarvetta kolme kertaa keskiviikon aikana.

Akaan ambulanssi on saanut uuden tukikohdan Viialasta. Myös auto on uusi. Lähihoitaja Markku Harju ja sairaanhoitaja Emilia Köykkä olivat työvuorossa viime perjantaina. Perjantaiaamulla kello 8 alkanut työvuoro päättyi lauantaiaamulla kello 8. Päivä oli hiljainen, mutta vastaavasti viime viikon keskiviikkona Akaan autolla oli 11 ajoa, minkä lisäksi Urjalan ambulanssia tarvittiin Akaaseen paikkaamaan tarvetta kolme kertaa keskiviikon aikana.

49ambulanssi2Akaan ambulanssin tukikohta on siirtynyt reilu viikko sitten Toijalasta Viialaan. Uusi lähtöpaikka on Viialan terveysaseman naapurissa sijaitseva entinen Viialan Veden ja Lämmön kiinteistö Koivistontiellä. Sairaankuljetuksella on uudessa osoitteessa käytössään majoitus- ja oleskelutilat henkilökunnalle sekä talli autolle. Tukikohdassa päivystää kaksi työntekijää ympäri vuorokauden. Sairaankuljetus on tiloissa vuokralla. Toijalassa auton asemapaikka oli entisessä tapettitehtaassa Hallamäentiellä.

Sairaankuljetusten järjestäminen siirtyi vuoden alusta kunnilta sairaanhoitopiirille. Akaassa ja Urjalassa sairaankuljetusta hoitaa kilpailutuksen voittanut 9Lives.

Akaan ja Urjalan alueen sairaankuljetusesimies Heikki Vahteristo kertoo, että tukikohdan siirto Toijalasta Viialan on sairaanhoitopiirin päätös.

– Sairaanhoitopiiri on määrännyt, että toimivin sijoituspaikka on Viiala, hän toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?