Akaa vuokraa parakin kahdeksi vuodeksi 330 Keskustan koulun oppilaalle

Noin 330 Keskustan koulun oppilasta opiskelee ensi lukuvuonna pallokentälle sijoitettavassa parakissa. Tilat kaupunki vuokraa 23 kuukauden vuokra-ajalla Algeco Oy:ltä. Väistötilasta kaupunki maksaa vuokraa kahdelta vuodelta noin 640 000 euroa. Akaan kaupunginhallitus teki hankintapäätöksen kiireellisenä viime tiistain kokouksessaan.

Alkuvuodesta sisäilmaongelmien takia suljetun Keskustan koulun oppilaat ovat tällä hetkellä hajallaan useissa tiloissa Viialassa sekä Toijalan yhteiskoululla ja Aseman koululla Kylmäkoskella. Tulevana lukuvuonna kaikki luokat palaavat Keskustan koulun tuntumaan joko 1700 neliön parakkiin tai Hirvialhon koululle.

Parakkiin siirtyvät ryhmät esioppilaista nelosiin.

– Parakkiin menee yhteensä 16 luokkaa. Siellä on myös esioppilaiden päivähoito sekä aamu- ja iltapäivätoiminta. Parakista löytyvät erilliset tilat myös musiikille sekä tekstiili- ja tekniselle työlle, kertoo Akaan sivistysjohtaja Heikki Tuokko.

Noin 130 Keskustan koulun viides- ja kuudesluokkalaista opiskelevat Hirvialhon koululla. Tilaa tekevät lukiolaiset, jotka siirtyvät ensi lukuvuodeksi Toijalaan.

Kaikki Keskustan koulun oppilaat ruokailevat Hirvialhon koululla, jonka keittiön varustusta parannetaan isomman oppilasmäärän vuoksi. Ravitsemisesimies Tarja Karisola arvioi, että Hirvialholla valmistetaan ensi syksystä lähtien noin 1100 annosta, kun mukaan lasketaan myös Rasille ja päivähoitoon toimitettavat annokset. Välituntisin käytössä on Keskustan koulu piha-alue.

Akaan vs. teknisen johtaja Pentti Viholan mukaan parakin vaatimiin valmisteluihin ryhdytään mahdollisimman pian, jotta se saadaan käyttöön elokuun alkuun mennessä. Pohjatöinä parakin alusta tasataan murskeella. Parakki liitetään myös vesi- ja viemäriverkkoon.

Kaupunki pyysi tilaelementtien toimittajilta tarjouksia sekä 11 kuukauden että 23 kuukauden vuokra-ajalla, joista kaupunginhallitus päätyi pidempään vuokra-aikaan. Lisäksi kaupungilla on mahdollisuus jatkaa aikaa puolella vuodella tai vuodella.

Vs. teknisen johtajan Pentti Viholan mukaan kahden vuoden vuokra-aika on tarpeen, koska Keskustan koulun vaatimista korjaustoimenpeistä ei vielä tiedetä.

– Koska tutkimukset ovat vielä kesken, menee siinä väkisinkin aikaa, kun korjauksia ruvetaan suunnittelemaan. Yksitoista kuukautta olisi lopultakin ollut lyhyt aika.

Selvitys Viialan Keskustan koulun korjaustarpeesta valmistunee huhtikuun loppuun mennessä.

Kaupungin talousarviossa ei ole varauduttu vuokratilojen hankkimiseen. Lisämäärärahaesitys tulee valtuuston käsittelyyn myöhemmin keväällä.

Keskustan koulun lähes 2000 neliön parakki muodostuu kahdesta eri siivestä. Tilat varustetaan langattomalla atk-verkolla, keskusradiolla ja murtohälytysjärjestelmällä.

Keskustan koulun lähes 2000 neliön parakki muodostuu kahdesta eri siivestä. Tilat varustetaan langattomalla atk-verkolla, keskusradiolla ja murtohälytysjärjestelmällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?