Akaa valitsi sisäilmaekspertin kiinteistöpäälliköksi

Kaupunginhallitus valitsi Akaan kiinteistöpäällikön virkaan insinööri Kari Komosen ja hänen varalleen insinööri Marko Leinon. Perusteina olivat viran kelpoisuusehdot, viran menestyksellisen hoitamisen edellyttämät taidot, työkokemus, haastattelussa ilmenneet henkilökohtaiset ominaisuudet ja soveltuvuusarvioinnin tulokset.

Kari Komonen työskentelee tällä hetkellä Hankasalmen kunnan kiinteistöjohtajana, mutta kiinnostui hakemaan Akaaseen kaupungin hyvien liikenneyhteyksien vuoksi.

– Tällä hetkellä parempi puoliskoni asuu Kotkassa, ja minulla on paljon tuttavia Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Hankasalmen kiinteistöjohtajan tontti on Akaan kiinteistöpäällikön virkaa laajempi, sillä tällä hetkellä Kari Komosen alaisuuteen kuuluu kiinteistöpuolen lisäksi muun muassa ympäristötoimi, rakennusvalvonta, kaavoitus ja infra sekä tilapalvelu siivouspalveluineen.

– Vuorokaudessa pitäisi olla oikeastaan 28 tuntia, että ehtisi hoitaa kaikki työt.

Kokemusta myös uudisrakentamisesta

Komonen on jo ottanut selvää Akaan kaupungin kiinteistöjen tämänhetkisistä sisäilmaongelmista, mutta ei pidä Akaan ongelmia mitenkään ylitsepääsemättöminä.

– Näissä asioissa kyse on enemmänkin oikeasta informaatiosta ja oikeista tavoista toimia, sekä nykyisessä virassaan että opinnoissaan Kuopion yliopiston ympäristötieteellisessä tiedekunnassa sisäilma-asioihin pätevöitynyt Komonen toteaa.

Saneerauspuolen lisäksi Komonen on kiinnostunut eritoten uudisrakentamisesta, mistä hänellä on kokemusta Hankasalmen lisäksi myös Helsingistä.

– Helsingissä budjettini oli 90–105 miljoonaa euroa, mutta budjetithan tulee suhteuttaa kaupungin kokoon. On meillä täällä Hankasalmellakin rakennettu uutta noin 8–9 miljoonan euron edestä, kahdeksan vuotta Helsingin kaupungilla työskennellyt mies vertaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?