Loimaan kaupungininsinööri Akaan tekniseksi johtajaksi

Antti Kemi kuvailee itseään energiseksi ja idearikkaaksi. – Minulla on pitkä ura takana ja edessä odottavat uudet haasteet, joihin paneudun mielenkiinnolla.

Antti Kemi kuvailee itseään energiseksi ja idearikkaaksi. – Minulla on pitkä ura takana ja edessä odottavat uudet haasteet, joihin paneudun mielenkiinnolla.

Akaan kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti Loimaan kaupungininsinöörin Antti Kemin Akaan uudeksi tekniseksi johtajaksi. Akaaseen Kemin saivat hakemaan kiinnostava tehtävä sekä järviseutu.

– Olen enimmän osan elämästäni asunut Pirkanmaalla ja myös Tampere on minulle hyvin läheinen. Olen ollut töissä Hämeen tiepiirissä, Tampereen seutukaavaliitossa, Air-Ix Suunnittelu Oy:n Tampereen toimistossa ja Tampereen vesipiirissä, jolloin myös Akaan seutu tuli tutuksi. Kaiken kaikkiaan pidän paikasta, asemasta ja tehtävästä, Parkanosta syntyisin oleva, 57-vuotias Kemi perustelee.

Loimaalla kaupungininsinöörin työtehtäviin ovat kuuluneet muun muassa isot investoinnit sekä kiinteistöjen realisointi. Vajaan 17 000 asukkaan Loimaan kiinteistömassaa ovat kasvattaneet Loimaan, Alastaron ja Mellilän kuntien liittyminen Loimaan kaupunkiin.

– Kun neljä kuntaa on mennyt yhteen, kiinteistöjä on tullut sen myötä todella paljon. Kun niitä on myyty pois, on se tuonut tähän mennessä kaupungille nettona yli miljoona euroa. Lisäksi kiinteistöjen käyttötarkoituksia on muutettu esimerkiksi tekemällä pikkukoulusta päiväkoti.

Kemi sanoo paneutuvansa mielenkiinnolla Akaan kaupungin kiinteistöistä tehtyyn konsulttiselvitykseen.

– Omistajan täytyy tietää jokaisesta rakennuksesta, mikä on sen käyttötarkoitus ja onko se siinä kunnossa, että se vastaa tarkoitustaan. Turhia kiinteistöjä ei kannata pitää.

Tuttuja tulevalle tekniselle johtajalle ovat myös koulujen sisäilmaongelmat, sillä myös Loimaalla kouluja on jouduttu tästä syystä tyhjentämään. Tällä hetkellä Loimaalla suunnitellaan myös yhden koulun laajentamista yhtenäiskouluksi, johon kaksi pienempää yhdistettäisiin.

Kemi kertoo saaneensa Akaasta hyvän vaikutelman. Loimaalaiset ovat hakeneet Akaasta muun muassa vinkkiä pellettilämmitykseen siirtymisessä sekä liikuntahallin rakentamisessa.

– Asiat ovat Akaassa aika mukavasti tolallaan.

Tuleva tekninen johtaja asuu Loimaan Alastarolla. Perheeseen kuuluvat Espoossa lähihoitajana työskentelevä vaimo Marianne sekä kotoa jo poismuuttaneet lapset. Kemin mukaan muutto Akaaseen kuuluu ehdottomasti suunnitelmiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?