Iina ja Taiga avaavat jäätelökioskin Toijalan torille

 

Jäätelökioski palaa tänä kesänä Toijalan torille, vanhalle tutulle paikalle, liki kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun luokkakaverit Akaan lukiosta, Iina Virtanen, 16, ja Taiga Hakamäki, 17, ryhtyvät jäätelönmyyjiksi. Esimakua jäätelökesästä saadaan jo ensi viikonloppuna, kun kioski avautuu ensimmäisen kerran.

Idea jäätelökioskista syntyi alkuvuodesta Iinan kotona, kun perheessä mietittiin nuorten kesätyömahdollisuuksia. Toijalassa asuva Iina on aiemmin ollut kesätöissä kahvilassa ja Kylmäkoskella asuva Taiga puutarhalla.

– Toijalassa kesätöitä on nuorille aika vähän. Tähän lähdettiin kesätöitä ja elämänkokemusta -ajatuksella, Iina ja hänen isänsä Seppo Virtanen kertovat.

Jäätelökioskia varten Iina perusti oman toiminimen, jonka nimissä hän on tehnyt sopimuksen Ingmanin kanssa. Akaan kaupungin kanssa on sovittu kioskin paikasta ja elintarvikkeisiin liittyvät luvat on hoidettu Valkeakosken ympäristöterveydenhuollon kanssa. Yrityksen aloittamiseen Virtaset ovat saaneet neuvoja myös yritysasiamieheltä sekä yrittäjäsukulaisilta. Jäätelökioskin pyörittämiseen Iina ja Taiga saavat apua myös Iinan äidiltä Anu Virtaselta  ja 13-vuotiaalta Eetu-veljeltä.

Jäätelökioski myy irtojäätelön sekä tuuttien ja puikkojen ohella myös limppareita ja mehuja. Myyntiin tulevat jäätelömaut tytöt ovat valinneet itse. Iinan ja Taigan mukaan tarjolla tulee olemaan sekä uutuuksia että perusmakuja.

Tulevana viikonloppuna kioskilla on kenraaliharjoitukset, kun jäätelönmyyjät harjoittelevat pallonpyöritystä ja irtojäätelöt myydään erikoishintaan. Lauantaina kioski on auki kello 10–13 ja sunnuntaina kello 11–14. Varsinaiset avajaiset ovat vappuna.

Toukokuussa kioski on auki iltapäivisin tiistaista perjantaihin sekä viikonloppuisin. Kesäkuusta lähtien jäätelökioski palvelee päivittäin aamupäivästä iltaan.

29jäätelökioski1 29jäätelökioski2 29jäätelökioski3

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?