Ranskalainen visiitti jälleen Viialassa

 

Ranskalaisten harrasteajoneuvojen kokoontumisajo Ranskalainen visiitti järjestetään lauantaina 18.5. kello 11–15 Viialan entisen vaneritehtaan tiloissa. Vuoden 2012 Ranskalainen visiitti järjestettiin samoissa tiloissa, jolloin yleisöä oli paikalla noin 300 henkilöä huolimatta huonosta säästä.

Tänäkin vuonna tilaisuuteen toivotaan ranskalaisten ajoneuvojen harrastajien lisäksi runsaasti muuta yleisöä, joille järjestäjät aikovat tarjota mieleen jääviä elämyksiä menneen ajan tyyliin.

Ranskalainen visiitti on pääsymaksuton tilaisuus jossa ranskalaisten autojen omistajat kohtaavat ja esittelevät ajokkejaan yleisölle ja toisilleen. Painopiste on museoikäisissä tai museoikää lähestyvissä ranskalaisissa autoissa ja moottoripyörissä. Ajoneuvojen iälle ei kuitenkaan ole asetettu mitään rajoituksia, mukaan voi tulla vaikka aivan uudella menopelillä.

Vanhemmille ranskalaisille ajoneuvoille järjestetään oma pysäköintialue, jossa yleisö voi tutustua niihin sekä niiden omistajiin. Yleisölle on tarjolla mielenkiintoisten ajoneuvojen lisäksi suuri ilmainen ja vartioitu pysäköintitila, edullista syötävää ja juotavaa sekä upea vanha tehdasmiljöö.

Tilaisuus järjestetään ulkotiloissa mutta mikäli sääennusteet edellyttävät, voidaan tapahtuma järjestää sisätiloissa. Ranskalaisen visiitin järjestäjänä toimii vuosittain jokin Suomessa toimiva ranskalaisten ajoneuvojen harrastajakerho. 2013 järjestäjänä on Suomen Renault-kerho, Club Renault de Finlande ry yhteistyössä Automobile Club Panhard Dynastia de Finlande:n kanssa. Suomen Renault-kerho on perustettu 1984.  Kerhon tavoitteena on kerätä Renaulteihin liittyvää tietoa ja jakaa sitä harrastajille.