Jäidenlähtöveikkauksen sonni hämäsi Jalannilla

Kylmäkosken Leijonien jäidenlähtöveikkaus sai viikonloppuna valtakunnallista julkisuutta, kun Jalantijärven jäällä seisovaa puista sonnia erehdyttiin luulemaan eläväksi eläimeksi. Ohikulkija teki sunnuntai-illalla jäällä olevasta eläimestä ilmoituksen pelastuslaitokselle ja Kurisjärven VPK kävi rannalta tarkistamassa tilanteen.

– Sonni on erehdyttävästi aidon eläimen näköinen ja äkkiseltään sitä voi luulla oikeaksi, toteaa Kurisjärven VPK:n päällikkö Timo Tamminen.

Leijonien perinteisessä jäidenlähtöveikkauksessa arvuutellaan, milloin sonnipatsas uppoaa Jalantiin. Aiempina vuosina jäällä on nähty muun muassa porkkanaa, porsasta ja mökkiä. Sonnin on toteuttanut sotkialainen kuvataitelija Seija Vuori yhdessä puolisonsa Vesa Kivisen kanssa.

Vaikka Jalannilla ei ollut todellista varaa, Kurisjärven VPK:n päällikköä Timo Tammistoa turha keikka ei harmita. Sen sijaan hän arvostaa, että havainto kevätjäällä herätti ilmoittajan huomion.

– On tärkeää, että ollaan valveutuneita nyt, kun jäät ovat heikkoja, Tamminen muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?