Akaan seurakunta järjestää Aamukaste-tapahtuman

Akaan seurakunnassa järjestetään ensimmäistä kertaa Aamukaste-tapahtuma lauantaina 4.5. Aamukaste on uudenlainen kastejuhla, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Tampereella viime vuonna. Kahdessa tilaisuudessa Tampereella kastettiin yhteensä 28 lasta, joista pienimmät olivat muutaman kuukauden ja vanhimmat yli kymmenen vuoden ikäisiä.

Akaan kirkossa järjestettävään Aamukasteeseen voi tuoda pienen tai jo isommankin lapsen kastettavaksi. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit kasteen jälkeen seurakuntasalissa Toijalassa. Mukaan voi ottaa noin kymmenen henkilön lähipiirin juhlimaan kastetta ja kahvittelemaan. Tilaisuus sopii hyvin perheille, joilla syystä tai toisesta on lapsen kaste siirtynyt tulevaisuuteen.

Jokainen kasteperhe tapaa papin ennen tilaisuutta, ja silloin sovitaan muun muassa kasteessa laulettavat virret ja käydään läpi tilaisuuden kulku.

Kastettavalla lapsella pitää olla kaksi kummia, joiden tulee olla konfirmoituja kirkon jäseniä. Erityisestä syystä riittää yksikin kummi, mutta tähän tarvitaan kirkkoherran lupa (lisätietoja kirkkoherranvirastosta). Kummien tehtävänä on olla vanhempien apuna perheen kristillisessä kasvatuksessa.

Kastevarauksen Aamukasteeseen voit tehdä Akaan seurakunnan kirkkoherranvirastosta. Pappi ottaa yhteyttä kasteperheisiin hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.

 

Riina Saastamoinen