Kylmäkosken Veikkojen juoksukausi alkaa

 

 

Kylmäkosken Veikkojen pururata vihittiin käyttöön 1972 lokakuussa. Sen pituus oli 750 metriä ja leveys 1,5 metriä. Nyt 40 vuotta myöhemmin rata on kasvanut lähes 4,5 kilometrin pitkäksi valaistuksi radaksi, leveys on kolminkertaistunut alkuperäisestä ja uutena lajina alueelle on tullut frisbee golf. Samalla Kylmäkosken futsal-joukkue tekee seurahistoriaa ja myös veteraanijuoksijat ovat vuosi vuodelta nostaneet tasoaan. Veteraanimaljapisteissä Veikot saavutti 62. sijan 450 seuran joukossa.

Juoksuvuosi 2012 oli yksi parhaimmista koko seuran historiassa.  Tuloksena oli 14 SM-mitalin saalis, joista 9 oli kultaa, 1 hopeaa ja 3 pronssia. Tulokset tulivat 9 juoksijan voimalla ja jokaiselle tuli kultainen mitali joko joukkueen mukana tai henkilökohtaisessa lajissa. Juoksumatkat olivat 400 metrin aidoista aina maratoniin.  Tämän lisäksi sauvarullaluistelussa tuli yleisensarjan SM-hopeaa. Kylmäkosken Veikkoja veteraanien SM-kisoissa 2012 edustivat Heikki Leppänen, Lauri Tolkki, Anssi Niinimäki, Jouko Jääskeläinen, Markus Välimäki, Asko Nuikka, Jani Hevonoja, Eero Pouru, Vesa Vainio. Lisäksi Karhuviestissä juoksivat Aki Ijäs, Aki Heinonen (SM-hopeaa sauvarullaluistelusta), Topi-Tapio Salminen, Ville Kiili.

Tämän lisäksi juoksijamme sijoittuivat alueen 4×1500 metrin viestissä toiseksi ja pm-maastoissa joukkueena toiseksi. Onko tuleva vuosi yhtä menestykäs Kylmäkosken Veikkojen juoksijoille, siitä saadaan ensi viitteitä jo tulevana lauantaina perinteisessä Karhu-viestissä.

 

Eero Pouru