Toijalan keilahalli sai poikkeusluvan

Joni ja Pirita Hietala valmistautuvat viimeistelytöihin ja loppusiivoukseen, jonka jälkeen Viihdekeskus Huvila voidaan avata yleisölle.

Joni ja Pirita Hietala valmistautuvat viimeistelytöihin ja loppusiivoukseen, jonka jälkeen Viihdekeskus Huvila voidaan avata yleisölle.

Toijalan Hallamäentielle lähiaikoina avattava Viihdekeskus Huvila joutui hakemaan toimintaansa varten poikkeamisluvan asemakaavasta. Kuten Akaan Seutu viime joulukuussa uutisoi, Viihdekeskus Huvilaan on tulossa muun muassa keilahalli ja kahvila.

Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen esitti keskiviikkona kokoontuneelle kaupunkisuunnittelulautakunnalle, että lupa kaavasta poikkeamiseen myönnettäisiin. Lautakunta myönsi luvan yksimielisesti ilman keskustelua.

Viihdekeskus Huvila on rakennettu kivenheiton päähän Hämeentiestä, entiseen Helpiön tapettitehtaaseen. Punatiilinen rakennus sijaitsee vuonna 1974 voimaan tulleessa asemakaavassa teollisuusrakennusten korttelialueella. Rakennuksen omistaa akaalainen yrittäjä Timo Haarala, ja Viihdekeskus Huvila on rakennuksen yläkerrassa vuokralla. Viihdekeskusta alkaa pyörittää akaalainen Pirita Hietala, jonka mies Joni Hietala johtaa ainoaa suomalaista keilaratoja tekevää yritystä.

Hietaloiden mukaan Viihdekeskus Huvilassa täytyy tehdä vielä muun muassa sähkötöitä ja loppusiivous ennen kuin paikka voidaan avata. Myös keilailukenkiä ja kahvilan pöytiä odotetaan vielä saapuviksi.

Entinen Helpiön tapettitehtaan jyhkeä punatiilirakennus sijaitsee kahvila- ja keilahallitoiminnan kannalta väärällä asemakaava-alueella. Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta myös kuitenkin toiminnalle poikkeamisluvan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?