Tiloja vuokrataan yhdistyksille ja yksityisille

Metalliväki osti Kellariteatterin

 

Entisen Toijalan Kellariteatterin saliin jätetään nostalgiaa, mutta valoisuutta ja avaruutta lisätään.

Entisen Toijalan Kellariteatterin saliin jätetään nostalgiaa, mutta valoisuutta ja avaruutta lisätään. Paikan uudeksi nimeksi tulee Metallikellari.

Toijalan Metallityöväen ao 169 ry on ostanut Toijalan Kellariteatterin. Ammattiosaston tarkoituksena on kunnostaa tilat kuluvan kevään aikana ensisijaisesti omaan kokous- ja koulutuskäyttöön. Myöhemmin tiloja vuokrataan ainakin muille yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Teatterikäytössä ollut nouseva katsomo ja äänentoisto tullaan säilyttämään. Entisen Kellariteatterin nimi on jatkossa Metallikellari.

– Siihen jätetään nostalginen kellaritunnelma. Valoisuutta täytyy kuitenkin saada lisää, koska teatterina näyttämö on ollut tärkein, ja muuten on mustaa katosta lattiaan. Luennolla nukahtaa muuten heti, kun on niin hämärän näköistä, arvelee ammattiosaston puheenjohtaja Mikko Virolainen.

Muita salin ensisijaisia muutoksia ovat hänen mukaansa kunnon av-välineiden eli tykin ja valkokankaan asentaminen.

Metallin paikallisella ammattiosastolla on Akaassa ja Urjalassa noin 1 250 jäsentä, joista 80 prosenttia on Akaasta. Mikko Virolaisen mukaan omaa paikkaa on etsitty pitkään, ja Virolainen itse pohti Kellariteatterin hankkimista jo vajaa kymmenen vuotta sitten, kun Heidi Vaarnan ja Jorma Kairimon Teatteriosuuskunta Toijalan Takana osti tilan.

– Siihen kelkkaan ei ehditty, mutta kun Kellariteatteri nyt tuli myyntiin, tiesin heti, että tämä sopisi metallimiehille hyvin. Teatteriosuuskunta on tehnyt tästä virallisen kokoontumistilan, eli ilmastointi on kunnossa ja poistumistiet on merkattu. Meidän varallisuutemme ei ole niin suurta, että voisimme hankkia uusia tiloja, mutta tämä sopi kuin nenä päähän.

Heidi Vaarna ja Jorma Kairimo kertoivat Akaan Seudussa 18.1.2013, että he eivät voi jatkaa teatteritoimintaa Vaarnan sairastuttua parantumattomaan als-tautiin. Samalla pariskunta kertoi myös etsivänsä teatteritilalle ostajaa.

Vappuna tarjolla simaa ja munkkeja

Metallin ammattiosastolla on ollut yksiö Toijalassa Köyvärintiellä, mutta se on ollut kokous- ja koulutuskäyttöön ahdas. Lisäksi sijainti yhteiskoulun takana on ollut syrjäinen verrattuna keskellä ydinkeskustaa sijaitsevaan Kellariteatteriin. Kuukausi- ja vuosikokousten sekä koulutusten lisäksi metallimiehillä ja -naisilla on uusille tiloille myös viikoittaista käyttöä.

– Joka tiistai ammattiosaston puheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja ovat paikalla tunnin pari jäsenasioiden hoitamista varten. Nyt kun on oma tila, saattaa olla, että erilaisten tapahtumien määrä lisääntyy. Nuoremmat olivat ainakin kovin innoissaan järjestämässä nuorten tilaisuuksia.

Ammattiosastossa ostopäätöksen teki ensin johtokunta, minkä jälkeen hankinta hyväksyttiin vielä ylimääräisessä yleisessä kokouksessa ilman keskustelua. Tilat saadaan omaan käyttöön heti, mutta toimisto muuttaa Köyvärintieltä vasta maalaus- ja kunnostustöiden jälkeen. Avajaispäivää ei Virolaisen mukaan ole vielä päätetty.

– Vapuksi en lupaa avajaisia, mutta kyllä me munkkeja ja simaa ja kaasupalloja jaetaan oviaukolta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?