Luku-urakka jatkuu vaikka kirjoitukset päättyvät

   Rebekka Jääskeläinen  (vas.) ja Tuuli Aho arvelevat ylioppilaskirjoitusten opettaneen lukemaan enemmän ja paremmin.


Rebekka Jääskeläinen (vas.) ja Tuuli Aho arvelevat ylioppilaskirjoitusten opettaneen lukemaan enemmän ja paremmin.

Abiturienttien kirjoitusurakka alkaa olla loppusuoralla. Keskiviikkona vuorossa oli matematiikan koe, johon osallistui Akaan lukiossa 44 kirjoittajaa. Heistä pitkän matematiikan kirjoittajia oli 17 ja lyhyen matematiikan 27.

Lyhyen matematiikan kirjoittaneet Tiia Helin ja Camilla Ahlfors pitivät koetta kohtuullisen vaikeana.

– Kirjoitin matikan myös syksyllä ja siihen verrattuna tämä oli vaikeampi, Tiia arvioi.

– Tein vaaditut tehtävät, mutta nyt on vähän sellainen olo, että teinkö sittenkin väärin, Camilla miettii.

Rebekka Jääskeläinen arvioi lyhyen matematiikan koetta odotusten mukaiseksi peruskokeeksi.

– Kirjoituksiin luin kaikki kirjat kerran, ja vielä eilen kertailin aika paljon, hän kertoo.

Tänään perjantaina Rebekan kirjoitusurakka jatkuu vielä uskonnolla. Uskonnon ja matematiikan lisäksi hän on kirjoittanut terveystiedon, englannin ja äidinkielen. Lukion jälkeen hän aikoo hakea kätilöopintoihin sekä mahdollisesti lukemaan uskontotiedettä.

Tuuli Ahon kirjoitukset päättyivät keskiviikkona matematiikkaan, jonka lisäksi hän kirjoitti äidinkielen, englannin, maantieteen ja biologian. Näistä maantieteen hän suoritti jo syksyllä.

– Reaaliaineet valitsin todistuksen ja kiinnostuksen mukaan.

Nyt luku-urakka jatkuu kohti pääsykokeita. Ensisijaisesti Tuuli aikoo opiskelemaan maantiedettä Turun yliopistoon, mutta myös kätilöopinnot kiinnostavat. Maantieteen pääsykoe on toukokuun lopussa ja kätilöopintojen kesäkuussa.

Rebekan ja Tuulin mukaan ylioppilaskirjoitukset olleet opettavainen rutistus.

– Varmaan tästä on ollut jotain hyötyä. Ainakin on oppinut lukemaan kokeisiin ja jaksaa lukea enemmän ja paremmin. Mieluummin luen kirjoituksiin kuin teen opinnäytetyötä, Rebekka vertaa.

Tänään perjantaina vuorossa on toinen reaaliaineiden koepäivä. Akaan lukiossa kevään ylioppilaskirjoituksissa eniten on kirjoitettu psykologiaa ja terveystietoa, joista psykologian suoritti 14 ja terveystiedon 9 oppilasta. Reaaliaineiden joukosta erottuvat myös fysiikka 11 kirjoittajalla ja yhteiskuntaoppi, jonka kirjoittajia oli kymmenen.

Akaan lukion rehtorin Tuovi Ronkaisen mukaan syksyn kirjoitukset huomioon ottaen terveystietoa kirjoitetaan reaaliaineista eniten.

– Siitä on vähiten luettavaa, koska kursseja on kolme, joista yksi on pakollinen. Terveystieto yhdistää myös monia aineita ja vaatii yleistietoutta, ja se on tärkeä aine hoitotyöhön hakeutuville, Ronkainen arvioi terveystiedon suosion syitä.

Akaan lukiossa kirjoitukset päättyvät ensi maanantaina lyhyen saksan kokeeseen, johon osallistuu kaksi kirjoittajaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?