Akaan vanhusneuvosto aloittaa heinäkuussa

Akaa saa taas erillisen vanhusneuvoston 1.7. alkaen. Siihen asti Akaassa toimii yhdistetty vanhus- ja vammaisneuvosto. Yhdistetty neuvosto on toiminut Akaassa maaliskuusta 2009 lähtien, kun kaupunginhallitus muutti vanhusneuvoston vanhus- ja vammaisneuvostoksi.

Heinäkuun alussa voimaan tuleva vanhuspalvelulaki edellyttää vanhusneuvoston perustamista kaikkiin kuntiin ikääntyvien osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Myös Akaan vanhus- ja vammaisneuvosto sekä akaalaiset yhdistykset ovat toivoneet vanhus- ja vammaisneuvoston eriyttämistä.

Uuteen vanhusneuvostoon tulee kuulumaan kymmenen jäsentä, jotka akaalaiset ja urjalalaiset vanhus- ja eläkeläisjärjestöt valitsevat keskuudestaan.

Heinäkuun alussa aloittaa myös erillinen vammaisneuvosto, johon kuuluu seitsemän jäsentä. Jäsenistön valitsevat akaalaiset ja urjalalaiset vammaisjärjestöt.

Lähtökohtana on, että kumpikin neuvosto kokoontuu vuosittain korkeintaan neljä kertaa. Osa kokouksista voidaan tarpeen mukaan pitää yhteiskokouksina. Neuvostoiden esittelijät ja pöytäkirjanpitäjät tulevat perusturvatoimesta.

Akaan kaupunginhallituksen edustajana heinäkuun alkuun toimivassa vanhus- ja vammaisneuvostossa on Susanna SaxbergTesamala. Kun neuvostot eriytyvät, kaupunginhallitusta edustaa vanhusneuvostossa Inka Savolainen ja vammaisneuvostossa Susanna Saxberg-Tesmala.

Uusien neuvostojen toimikausi jatkuu vuoden 2016 loppuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?