Aikamatka Akaasta sai kaksi apurahaa taidetoimikunnalta

Sommelo-kuoron musikaalin Aikamatka Akaasta käsikirjoittanut Kimmo Virtanen myös ohjaa teoksen. Harjoituksia pidetään kevään mittaan Arvo Ylpön koululla, ja ensi-iltansa musikaali saa uusitussa Sampolassa 18. toukokuuta.

Sommelo-kuoron musikaalin Aikamatka Akaasta käsikirjoittanut Kimmo Virtanen myös ohjaa teoksen. Harjoituksia pidetään kevään mittaan Arvo Ylpön koululla, ja ensi-iltansa musikaali saa uusitussa Sampolassa 18. toukokuuta.

Pirkanmaan taidetoimikunta ja Taiteen edistämiskeskus ovat myöntäneet taiteen ja kulttuurin edistämiseen Pirkanmaalla apurahoja ja valtionavustuksia yhteensä 330 134 euroa. Hakemuksia oli Pirkanmaalta käsittelyssä kaikkiaan 445 ja haetut summat olivat yhteensä lähes 3,5 miljoonaa euroa.

Akaaseen tuli kolme apurahaa, joista kahdella tuetaan Aikamatka Akaasta -musikaalia. Ohjaaja-käsikirjoittaja Kimmo Virtanen sai 2 000 euron apurahan teoksen kirjoittamiseen ja Toijalan Nuorisoseura 1000 euroa sekakuoro Sommelolle saman teoksen kuluihin.

TaideAkaa ry sai 1 000 euroa Näkymä-ympäristötaidesymposiumien ja -työpajojen järjestämiseen.

Pirkanmaan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista alueellaan. Muista valtionavustuksista taidetoimikunta on antanut lausunnon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?