Akaan työntekijöistä lähes 90 prosenttia on naisia

Kaupungin henkilöstöstrategia meni läpi pienellä nurinalla

20Valtuusto2

Jaakko Sjöblomin (oik.) mielestä Akaan kaupungilla pitäisi olla vain yksi strategia, jonka alla voi olla ohjelmia ja muita apuvälineitä.

Akaan valtuusto on hyväksynyt kaupungin henkilöstöstrategian, jota on valmisteltu vuoden 2012 helmikuusta alkaen. Henkilöstöstrategia luo perustan Akaan kaupungin henkilöstöpolitiikalle. Se tukee tavoitteiden saavuttamista ja linjaa toimintatavat, joilla pidetään huolta henkilöstön velvollisuuksista ja oikeuksista, työturvallisuudesta, osallistumisesta oman työnsä kehittämiseen, osaamisen uudistamisesta ja työhyvinvoinnin parantamisesta.

Akaan kaupungin palveluksessa on noin 1200 henkilöä. Vuoden 2011 lopussa vakinaisessa palvelusuhteessa oli 875 ja määräaikaisessa 295 henkilöä. Henkilöstöstä 87,3 prosenttia oli tuolloin naisia, ja vakinaisen henkilöstön keski-ikä oli noin 48 vuotta.

Tuoreen henkilöstöstrategian mukaan tulevaisuuden haasteita ovat kaupungin taloustilanne, lisääntyvät palvelutarpeet, muuttuvat palvelurakenteet, eläköityminen ja työvoiman saatavuus. Kehittämiskohteita ovat muun muassa työvoiman tarpeen ennakointi, työhyvinvoinnin kehittäminen, esimiestyön kehittäminen ja yhteistyön kehittäminen.

Valtuuston kokouksessa henkilöstöstrategiaan lisättiin yksi johtamiseen ja sen kehittämiseen sekä alaistaitoihin liittyvä kohta Niina Koivuniemen (vas) ehdotuksesta. Lisäyksen mukaan työntekijät ja työnantajan edustajat toimivat yhdessä läpinäkyvän ja erilaisuutta suvaitsevan työpaikan puolesta.

Vaikka valtuusto hyväksyi henkilöstöstrategian yksimielisesti, käytiin siitä lyhyt keskustelu varavaltuutettu Jaakko Sjöblomin (kok) ja valtuuston puheenjohtajan Saila Kallioisen (sd) välillä. Sjöblomin mielestä kaupungilla ei pitäisi olla kuin yksi strategia eli syyskuussa 2011 hyväksytty ja päivitykseen menevä Akaan kaupungin strategia.

– Miellän, että yhteisöllä voi olla vain yksi strategia. Muut ovat ohjelmia ja sitä tukevia toimintoja, muuten hankaloitetaan marssijärjestystä, Sjöblom totesi.

Puheenjohtaja Kallioinen vastasi, että henkilöstöstrategia on kunnissa varsin yleinen asiakirja. Hän myös arveli, ettei Sjöblom varmaankaan tarkoittanut, että Akaan kaupungin henkilöstöstrategian nimeä tässä vaiheessa lähdettäisiin muuttamaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?