Remontti valmistumassa

Sampola avataan huhtikuussa

Toijalan Sampolan salin remontti on pian valmistumassa.

Toijalan Sampolan salin remontti on pian valmistumassa.

Sampolan remontti on valmistumassa Toijalassa. Uuden salin avajaisia vietetään sunnuntaina 21.4. kansanjuhlan merkeissä kello 15. Akaan Seudun Ruskat tarjoilevat kakkukahvit kello 14 alkaen.

Sampola-työryhmän puheenjohtaja Seppo Valkama kertoo avajaisjuhlassa salin kunnostuksen vaiheista, ja työryhmä luovuttaa Akaan kaupungille shekin, jonka summa on vuosien saatossa kerätty talkoilla uuden nousevan katsomon saamiseksi Sampolaan.

Team Kezi -ohjelmaryhmä tuo lavalle eräät Sampolan riemastuttavat käyttäjät ja jalalla panevat koreasti Tanhurentut suomalais-unkarilaisen kansantanssin tyyliin. Hitaansitkeää mutta jäykänkankeaa miesvoimistelua ja notkeaa verbaaliakrobatiaa juhlassa esittävät Notkupojat Sääksmäeltä. Sampolassa omana aikanaan konsertoineen Oskar Merikannon lauluja laulaa Joska Josafat, jonka kanssa tilaisuuden päätteeksi vintage-tanssit soittavat triona Olli Kari ja Elina Lappalainen.

Juhlaan on vapaa pääsy ja sen järjestävät Sampola-työryhmä ja Akaan kulttuuripalvelut. Aiemmin päivällä kello 11 kaupunki tarjoaa Sampolassa ilmaiseksi tamperelaisen Teatteri Mukamaksen koko perheen näytelmän Hölmöläiset, jonka kesto on reilu puoli tuntia.

Sampola on rakennettu alkujaan vuonna 1910 rakennusmestari Heikki Tiitolan piirustusten mukaan nuorisoseuran taloksi.

Sampolan nousevan katsomon nimikkotuoleja on vielä lunastettavissa 60 euron hintaan. Summa ohjataan kokonaisuudessaan Sampola-työryhmän remonttikassaan. Tuolin ostajan nimilaatta kiinnitetään tuoliin, joita on tällä hetkellä vielä vapaana muutamia. Tuolien myyntiä hoitavat Seppo Valkama (puh. 0400 817 052) ja Marjukka Nikkilä (puh. 040 8458 819).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?