Myös Nahkialan koulun sisäilmaa tutkitaan

19Nahkialan koulu1Aluehallintovirasto ja Valkeakosken kaupungin Ympäristöpalvelut ovat viime ja tämän vuoden aikana tehneet Akaan kaupungin koulu-, päiväkoti-, terveysasema- ja kirjastokiinteistöihin aktiivisesti työsuojelutarkastuksia, joista laadituissa tarkastuskertomuksissa on asetettu kaupungille monenlaisia selvitysvaatimuksia aikataulurajoineen. Akaan teknisen johtajan Jukka Suomisen mukaan näiden vuoksi on ollut välttämätöntä käynnistää ilmanvaihdon tehostamissuunnitteluja, sisäilma- ja kosteusvauriotutkimuksia sekä monia haitta-ainetutkimuksia, joihin ei kaupungin talousarviossa ole varattu erillisiä määrärahoja, mutta jotka ovat välttämättömiä, jotta Akaa välttyisi uusilta Keskustan koulun kohtaloilta.

Nahkialan koulun opettajien sosiaalitilan lautalattia purettiin viime kesänä. Sen jälkeen lattiaa kuivattiin ja siihen asennettiin uusi muovimatto. Huone ei oole ollut käytössä viime kesän jälkeen.

Nahkialan koulun opettajien sosiaalitilan lautalattia purettiin viime kesänä. Sen jälkeen lattiaa kuivattiin ja siihen asennettiin uusi muovimatto. Huone ei oole ollut käytössä viime kesän jälkeen.

Esimerkiksi Nahkialan koululla Toijalassa on käynnistetty aikaisempia tutkimuksia täydentävä kuntotutkimus sekä pohjakerroksessa olevien sosiaalitilojen ilmanvaihdon ja niiden alla olevien ryömintätilojen ja putkitunnelin alipaineistamisen tarvitsemat suunnittelutyöt.
Nahkialan koulun henkilökunnalla on ollut muun muassa hengitystieoireita ja silmäoireita. Eilen torstaina Hämeen Rakennustutkimus Oy oli koululla aloittamassa parin viikon projektia peruskorjaussuunnittelun tueksi.
– Selvitämme, mikä vaikuttaa sisäilmaan ja siihen, että täällä oireillaan. Teemme kosteusmittauksia ja ilman laadun mittauksia sekä tutkimme ilmanvaihdon toimintaa ja julkisivua, kertoi Petra Viitanen.

Tekninen johtaja Jukka Suominen esittää ensi tiistaina kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle, että se tarkastelee mahdollisia lisärahoitustarpeita myöhemmin joko karsimalla investointiohjelmaa tai tekemällä valtuustolle lisärahatarve-esityksen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?