Moottorikelkka ajoi sulaan Palokärjen edustalla

Jäät petollisia

Moottorikelkka ajoi pari viikkoa sitten sulaan Palokärjen edustalla .

Moottorikelkka ajoi pari viikkoa sitten sulaan Palokärjen edustalla .

Pakkasista huolimatta jäiden kestävyys on paikka paikoin heikko. Pari viikkoa sitten lauantaina moottorikelkka ajoi sulaan Viialassa Palokärjen edustalta hieman keskustaan päin. Kyydissä olleet kaksi miestä selvisivät jäälle loukkaantumatta ja kastumatta.

Palomestari Matti Saarinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kehottaa varovaisuuteen jäällä liikuttaessa.

– Esimerkiksi Viialassa Hämeentien sillan kohdalla Tarpianjoen jää on todella heikkoa ja täynnä reikiä, vaikka tällä hetkellä virtaus ei ole edes kova. Aiempina talvina myös siinä on moottorikelkka ajanut sulaan, itsekin Viialassa asuva Saarinen toteaa.

Myös Jumusella on järvi auki laivaväylän kohdalla.

– Eikä muuallakaan jää ole vahvaa. Sanoisin, että tuntemattomille vesille ei kannata mennä ollenkaan ilman, että selvittää ensin virtapaikat, jossa virta syö jäätä. Vaikka pakkaset ovat tuoneet jääpeitteen, minkä päälle on tullut lunta, käytännössä jäätä ei ole juuri ollenkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?