Toijalassa toripäivien pysäköintikieltoa rikotaan jatkuvasti

Toijalan torilla pysäköinti on kielletty toriaikana eli keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 6–14. Kieltoa noudatetaan kuitenkin huonosti talviaikaan, jolloin torimyyjiä on paikalla vain yksi tai muutamia.

Toijalan torivalvoja Jukka Pulakka kertoo ilmiön toistuvan joka talvi. Hän on puuttunut asiaan jakamalla autojen ikkunoihin lappuja, joissa muistutetaan kiellosta.

– Autoilijoiden pitäisi antaa kauppiaiden harjoittaa ammattiaan siellä, missä kuuluu ja milloin kuuluu, eikä autojen seassa. Kesällä pysäköinti pysyy aika hyvin kurissa, mutta talvella huomautuksia on saanut jakaa 30–50.

Pulakan mukaan pysäköintikiellon valvonta vaatisi torille jatkuvan miehityksen. Kun torivalvoja poistuu torilta, jatkuu kiellon rikkominen.

– Vastaukset ovat usein sellaisia, että nakellaan niskoja ja sanotaan, että eihän täällä ole ketään. Heille olen vastannut, että vaikka torilla ei olisi yhtään kauppiasta, pysäköinti on silti kielletty määrättynä kellonaikana keskiviikkoisin ja lauantaisin, ja se koskee kaikkia. Eihän kukaan Tampereellakaan jätä autoa pysäköintikieltoalueelle, vaikka se olisi tyhjä. Toki joukossa on myös ulkopaikkakuntalaisia, jotka eivät ole huomanneet kieltoa, Pulakka sanoo.

Torivalvojan mukaan seuraava askel on ottaa yhteyttä poliisiin, jos pysäköintikiellon rikkominen huomautuksista huolimatta jatkuu toripäivinä.

– Jos mennään astetta rajumpiin konsteihin, poliisi tulee jakamaan pysäköintivirhemaksuja ikkunaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?