Akaa-Volleylle tyly tappio Kyyjärveltä

Kyyjärven kotisali osoittautui edelleen hankalaksi paikaksi vierasjoukkueille. Tämän sai lauantaina kokea Akaan lentopallomiehistö. Tappio tuli suoraan kolmessa erässä lukemin 3–0 (25–17,25–18, 25–20).

Kyyjärven salissa kentän takarajasta seinään on matkaa noin pari metriä, eli ”normaalit” aloitussyötöt jäivät Akaan miehistön puolelta näkemättä, koska syöttötilaa ei yksinkertaisesti ole. Muutenkin pallot tuntuivat pirkanmaalaisilta kimpoilevan tuolla kuutiossa vähän miten sattuu. Salin piikkiin tappiota ei voi kuitenkaan laittaa kuin osittain. Vaikka olisi kuinka vahvoja Akaa-laseja otsalla pitänyt, oli KyKy ottelussa selvästi parempi joka osa-alueella.

Akaan miehistöstä ottelusta sivussa oli kapteeni Matti Ollikainen. Tämä näkyi erityisesti vastaanoton horjumisena. KyKy pelasi selvästi monipuolisempaa ja tehokkaampaa hyökkäyspeliä ja puolusti monta pahaakin palloa vielä peliin. Entinen maajoukkuelibero, nyt yleispelaajana pelaava Kyyjärven Pasi Hyvärinen oli aivan eri mies kun pari viikkoa sitten Akaassa. Nyt hän näytti, mitä puolustaminen parhaimmillaan on. Myös kotijoukkueen syöttöpelissä näkyi kotisalin voima. Erityisesti Hyvärisen kova hyppysyöttö käytännössä ilman vauhtia oli malliesimerkki tuossa salissa tehdystä harjoittelusta.

Peli näkyi suorana netissä

KyKy lähettää kotiottelunsa suorana netissä. Tämä on mukava lisämauste 1-sarjan lentopallojoukkueen näkyvyyteen. Itse katsoin nyt vasta toisen pelin Kyyjärveltä netin välityksellä, ja suht hienosti homma toimii. Kuva ei juuri töki, vaikka käytössä vain kahdeksan megan laajakaistaliittymä, ja selostuskin on käsittääkseni amatööritaustoilla tuotetuksi varsin hyvää ja asiantuntevaa. Hieman on selostuskaksikolla ”oranssit lasit päässä”, mutta sen selostajat itse myöntävät ottelun aikana riittävän monta kertaa.

Kannattaa vierailla KyKyn nettisivuilla http://kyky-betset.sporttisaitti.com/ – sieltä löytyy linkki nettitv-lähetyksiin.

Tulevana viikonloppuna Akaa-Volley kohtaa vieraissa lauantaina Mikkelin Passarit ja sunnuntaina Liedossa Parman. Seuraavat kotiottelut pelataan hiihtoloman alussa 23. ja 24.2. Silloin Viialaan saapuu lauantaina HU Kalajoki ja sunnuntaina Vaasan Kiisto.