Valtuuston säästöpäätös olisi lisännyt menoja

Kaupunginhallitus ei sähköisty

Akaan valtuusto päätti elokuussa osana talouden tasapainottamisohjelmaa, että kaupunginhallitus siirtyy sähköiseen kokouskäytäntöön vuoden 2014 alusta. Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2014­–2016 taloussuunnitelmaesitys eivät kuitenkaan sisällä määrärahaa siirtymiseen.

Hallintopäällikkö Sisko Tiusanen ja tietohallintopäällikkö Asko Mäkinen ovat selvittäneet kustannuksia, joita sähköinen kokouskäytäntö toisi. He ovat tutustuneet myös Valkeakosken kaupunginhallituksen käytäntöön ja kokemuksiin. Valkeakosken kokemusten ja itse tehtyjen kustannusselvitysten mukaan sähköinen kokouskäytäntö ei missään tapauksessa alenna kustannuksia vaan lisää niitä merkittävästi.

Esityslista- ja pöytäkirjajärjestelmän toimittaa kaikkiin Etelä-Pirkanmaan kuntiin Triplan Oy. Yritys tarjoaa Akaan kaupungille sähköisen kokouskäytännön lisäosaa hintaan 4 756 euroa sisältäen koulutukset ja kaikki tarvittavat asennukset. Lisäksi tarvitaan Decens Oy:ltä ShareFile-tiedostojakopalvelu, jonka hinta on 48 kuukaudeksi 816 euroa kuussa. Lisäksi tarvitaan päätelaitteet. Niiden toimittaja on Decens Oy. Laitteiden hinta on 276 euroa kuussa. Näin ollen sähköisen kokouksen järjestäminen kaupunginhallituksen käyttöön maksaisi perustamiskustannuksina 4 756 euroa ja lisäksi ylläpitokustannuksina 13 103 euroa vuodessa. Talouden tasapainottamisohjelmassa sähköisen kokouskäytännön tuomaksi säästöksi oli merkitty nolla euroa.

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ehdottaa 7. tammikuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, ettei se siirry tässä vaiheessa sähköiseen kokouskäytäntöön.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?