Multiroottorikopterilla lennetään ilmojen halki maanpinnalta poistumatta

Martti Virtanen (vas.) ja Jani Lamminen lennättivät multiroottorikoptereita Rauhaniemen kerrostalojen puistossa keskiviikkona.

Martti Virtanen (vas.) ja Jani Lamminen lennättivät multiroottorikoptereita Rauhanummen kerrostalojen puistossa keskiviikkona.

Toijalan Rauhanummen kerrostalojen puistossa lennätettiin keskiviikkona multiroottorikoptereita. Asialla olivat kaverukset Jani Lamminen ja Martti Virtanen, jotka samalla kertoivat lennätystä seuraamaan saapuneille harrastuksestaan.

Lammisen ja Virtasen kopterit ovat neljällä moottorilla varustettuja lennokkeja, joihin on asennettu kamera, joka lähettää videokuvaa lennättäjän silmillä oleviin laseihin. Lasien ansiosta lennättäjä tuntee olevansa kopterin kyydissä.

– Se tässä harrastuksessa viehättää, että itse ei pysty tuolla puiden välissä lentämään, Martti Virtanen kertoo.

Minikoptereista multiroottoreihin

Virtanen ja Lamminen ottavat toisistaan mittaa lentotaidoissa ja nopeudessa rataa pitkin lentäen.

– Nopeuskisassa lennetään porttien läpi rataa pitkin esimerkiksi kolme kierrosta, ja ensimmäisenä maaliin tullut voittaa. Taitokisassa yritetään lentää mahdollisimman hienosti, tehdään temppuja, flippejä ja rolleja. Multiroottorikoptereissa on hienoa myös se, että näillä voi lentää tiukkaa rataa ja tehdä tiukkoja käännöksiä, Lamminen kuvailee.

Multiroottorikopterin toimintasäde vaihtelee lähettimistä ja vastaanottimista riippuen sadoista metreistä jopa kilometreihin, Virtasen ja Lammisen kopterien toimintasäde on noin pari sataa metriä. Miehet innostuivat multiroottorikoptereista ostettuaan ensin minikopterit, joiden tultua tutuiksi he siirtyivät vauhdikkaampiin laitteisiin. Kopterinsa Virtanen ja Lamminen kokoavat osista itse.

Multiroottorikopterilla

Multiroottorikopterin toimintasäde vaihtelee sadoista metreistä jopa kilometreihin.

– Kiinnostuin näistä laitteista kun vuoden vaihteessa uutisoitiin Ranskassa pidetyistä multiroottorikopterikisoista, Lamminen kertoo.

Peura kiinnostui koptereista

Miesten harrastus herättää monissa kiinnostusta. Usein Virtasen ja Lammisen lennättäessä laitteitaan paikalle saapuu uteliaita seurailemaan tapahtumia. Kiinnostuksesta kertoo myös se, että Virtasen Facebookiin laittaman ilmoituksen perusteella Rauhanummen kerrostalojen puistoalueelle saapui parisenkymmentä kiinnostunutta lennätystä seuraamaan.

– Suomessa tämän lajin harrastajia ei tosin kovin montaa ole. Laitteiden omistajia on ehkä noin 50 – 100, Virtanen sanoo.

Kopterin kyydissä näkee maailman lintuperspektiivistä.

Kopterin kyydissä näkee maailman lintuperspektiivistä.

Koptereiden perspektiivistä maailmaa seuratessaan saattaa silmään osua kaikenlaista kiinnostavaa. Näin tapahtui myös miesten lennättäessä koptereitaan paloaseman takana lumenkaatopaikalla.

– Peura tuli metsän laidasta kurkkimaan. Se oli kovin kiinnostunut kopterista ja tuli ihmettelemään, että mitä täällä tapahtuu, Virtanen nauraa.

 

 

Martti Virtanen (vas.) ja Jani Lamminen lennättivät multiroottorikoptereita keskiviikkona Rauhanummen kerrostalojen puistoalueella.

Martti Virtanen (vas.) ja Jani Lamminen lennättivät multiroottorikoptereita keskiviikkona Rauhanummen kerrostalojen puistoalueella.

31multiroottorit931multiroottorit3
Facebookiin laitettu ilmoitus keräsi paikalle parisenkymmentä lennätyksestä kiinnostunutta.

Facebookiin laitettu ilmoitus keräsi paikalle parisenkymmentä lennätyksestä kiinnostunutta.

Jani Lammisen kopteri lähettää videokuvaa Lammisen päässä oleviin laseihin.

Jani Lammisen kopteri lähettää videokuvaa Lammisen päässä oleviin laseihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?