Loimi-Hämeen Jätehuolto ja Satakierto yhdistyvät

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Satakierto Oy ovat käynnistäneet selvitystyön yhdistymisestä. Tavoitteena on vahvistaa kummankin yrityksen ja niiden omistajien toimintaedellytyksiä jätehuollon muuttuvassa ja entisestään kiristyvässä toimintakentässä.

Yhtiöt uskovat, että yhdistymisellä saavutetaan merkittäviä synergiaetuja isompien jätemäärien, resurssien ja osaamisten ansiosta. Näin voidaan tuottaa kuntalaisten jätehuollon palvelut entistä kattavammin, tehokkaammin ja edullisemmalla hinnalla.

Yhdistymisessä Satakierto Oy sulautuu suunnatun osakeannin kautta Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Aikataulullisesti yhdistymisprosessin arvellaan kestävän vuoden loppuun. Tavoitteena on, että uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa vuoden 2016 alusta.

Yhdistymisen myötä Satakierron omistajakunnat tulevat mukaan Loimi-Hämeen Jätehuollon uusiksi omistajiksi ja myös yhtiön hallitukseen. Uusi yhteinen Jätelautakunta aloittaa toimintansa samaan aikaan, kun uusi yhtiö aloittaa toimintansa.

Fuusio ei vaikuta henkilöstöön

Loimi-Hämeen Jätehuolto on vuonna 1995 perustettu, Akaan ja 12 muun kunnan omistama ja noin 110 000 asukkaan alueen jätehuoltoa hoitava yhtiö. Se toimii Forssan, Loimaan, Akaan, Sastamalan ja Someron seudulla. Yhtiön liikevaihto on noin 8,5 miljoonaa euroa.

Satakierto on Euran, Huittisten, Säkylän ja Köyliön eli noin 30 000 asukkaan alueen jätehuoltoyritys. Sen liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Henkilöstöä Loimi-Hämeen Jätehuollossa on 41 henkilöä ja Satakierrossa 8 henkilöä. Fuusio ei vaikuta henkilöstön asemaan.

Yhtiöiden päätoimipaikat sijaitsevat Forssan Kiimassuolla Köyliön Hallavaarassa. Kummankin yhtiön alueella palvelut kuntalaisille tulevat jatkumaan ennallaan.