Viialan Valtille hopeaa ja pronssia pm-viesteistä

Sara Niinimäki kiihdytti vauhtiin T13-sarjan hopeajoukkueen ankkurina.
Sara Niinimäki kiihdytti vauhtiin T13-sarjan hopeajoukkueen ankkurina.

– Vaihdot olivat sikahuonot! puuskahtivat Viialan Valtin 13-vuotiaat tytöt 4×100 metrin viestin jälkeen.

Kieltämättä vaihdoissa oli parantamisen varaa, mutta vauhti riitti hienosti hopeaan Valkeakoskella juostuissa 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusviesteissä sunnuntaina.

Matilda Koponen, Pinja Lehtinen, Kiira Vilenius ja Sara Niinimäki kiidättivät kapulaa ennätysaikaan 55,77 vaihdoista huolimatta. Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue vei mestaruuden ajalla 54,00. Pronssille juoksi Pyrinnön kakkosjoukkue ajalla 55,96.

Ensi vuonna Valtin tytöillä on tavoitteena osallistua 14-vuotiaiden SM-viesteihin, mikäli kehitys kulkee samalla tavalla eteenpäin.

T13-sarjassa Valtti sai hopean lisäksi myös pronssia. Kiira Vilenius, Sissi Perunka, Pinja Lehtinen ja Kerttu Niinimäki kävivät pokkaamassa pronssimitalit 4×600 metrin päätteeksi.

Kovin kaukana ei ollut mitali 4×60 metrin aitajuoksussakaan, johon Valtti sai nyt ensimmäistä kertaa joukkueen. Lehtinen, Kerttu Niinimäki, Perunka ja Koponen onnistuivat hienosti. Joukkue oli neljäs.

P9-sarjassa Mikael Viitanen, Tapio Suojanen, Joona Lehtinen ja Nedi Molin äityivät kovaan menoon 4×400 metrillä ja taistelivat tiukasti mitalista, mutta kolme vahvempaa joukkuetta löytyi tällä kertaa.

Nurmikolla juostussa 8×40 metrin sukkulaviestissä Valtin joukkue oli seitsemäs 19 joukkueen joukosta. Sukkulaviestissä juoksivat Viitasen, Suojasen ja Lehtisen lisäksi Anna Oksa, Vilja Hujanen, Elice Helenius, Tuulia Laukkanen ja Alina Henttonen.

T9-sarjan 4×400 metrillä Valtilla oli kaksi joukkuetta: Laukkanen, Maija Oksa, Helenius, Vilja Hujanen toivat kapulan maaliin 11:ntenä ja toinen joukkue Helmi Hujanen, Anna Oksa, Jenna Pentinniemi, Alina Henttonen 19:ntenä.

T11-sarjan tytöt Alina Koponen, Neea Suhonen, Iina Henttonen ja Neea Lehtinen juoksivat 4×50 metrin viestissä 11:nneksi. Samassa sarjassa joukkue Koponen, Noora Suojanen, Henttonen, Lehtinen osallistui myös 4×600 metrille, jossa oli 18:s.

Aija Mansikka