Akaa-Volleyn valmentaja oli tyytyväinen Jere Tikkalan otteisiin pelissä, joka muuten oli joukkueelta kauden huonoin – Pitkän Turku-illan päätteeksi tehtiin dopingtestejä

Ali Fazli ja Saku Tuomivaara myöhästyvät puolustuksessa ja sen voi lukea Elijah Risson (2), Nico Nurmesniemen (12) ja Panu Pitkäsen (7) ilmeistä. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn tuplaviikonloppu alkoi mollivoittoisesti. Lauantai-ilta Turussa ei sujunut suunnitelmien mukaan. Sarjajumbo TuTo Volley otti 3–2 (20–25, 25–21, 20–25, 25–20, 15–11) -voiton ja kaksi sarjapistettä passarinsa Akseli Lankisen johdolla.

TuTo Volleyn vastaanotto oli selkeästi Akaa-Volleyta heikompaa. Akaatakin yhden kauden edustanut maajoukkuepassari Lankinen kykeni ruokkimaan hyökkääjiään erinomaisesti huonoistakin nostoista. Vaikka Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli oli pisteiden valossa kentän tehokkain lukemilla 26/+16, Lankinen oli kentän paras pelaaja Kupittaan illassa.

Onnistuneen passipelin lisäksi Lankinen esitteli kuuluisaa syöttöään peräti 24 kertaa. TuTo Volleyn sarakkeeseen merkittiin neljä pistettä suoraan passarin syöttöistä.

Akaa-Volleylta puuttuu edelleen tasaisuus

Ottelu alkoi pisteiden valossa tasaisesti. Tilanteeseen 14–14 mentiin vuorotellen pisteitä tehden. Fazlin hyökättyä korkealta TuTo-torjunnan yli ja Petteri Tyynismaan lyötyä pallon torjunnan käsien kautta ulos kentältä Akaa-Volleyn loppukiri käynnistyi. Erä kääntyi Akaa-Volleylle selkeästi paremman vastaanoton vuoksi. Toki torjuntapisteetkin olivat 5–0 akaalaisille.

Toinen erä alkoi Akaa-Volleyn kannalta surullisesti. Omat virheet seurasivat toinen toistaan ja TuTo kipusi parhaimmillaan 13–7-johtoasemaan. Akaa-Volleyn kiri ei tuottanut toivottua tulosta, vaikka Greg Pettyn tilalle otettu Jere Tikkala teki hyvää työtä (4/+4) ja Nico Nurmesniemi säesti hienosti toiselta laidalta.

Passarina pelannut Saku Tuomivaara ei löytänyt keskipelaajien käsiä samalla tarkkuudella kuin kollegansa Anton Välimaa, joka Turussa viihtyi vaihtonurkkauksessa. Erä päättyi Lankisen ässäsyöttöön.

Kolmannen erän avaus toisti toisen loppua. Lankinen tekaisi kaksi ässää heti kärkeen ja erää mentiin pitkään TuTon ollessa hienoisesti niskan päällä. Akaa-Volley kuitenkin vei erän lopulta selkeästi, kun pelaajien virheet vähenivät.

Neljännessä erässä Akaalta puuttuivat keskihyökkäykset lähes kokonaan. Kunnari turvautui aikalisään tilanteessa 16–11 ja otti samalla Pettyn Nurmesniemen tilalle. Petty tekikin kaksi seuraavaa pistettä vakuuttavasti, mutta siihen Akaa-Volleyn kiri sitten jäikin. Liian usein pallot kimpoilivat Akaan torjunnasta kentän rajojen ulkopuolelle.

Viimeinen erä alkoi akaalaisittain huolestuttavasti. TuTo johti erää 6–3, ja kolmen pisteen johtoasema viidennessä erässä on usein ratkaiseva. Nurmesniemen syötöillä Akaa-Volley kiipesi tilanteeseen 6–6, mutta lopulta kotijoukkue oli huolellisempi ratkaisuissaan.

Jere Tikkala hyökkäsi rohkeasti TuTon torjuntaa vastaan ja ansaitsi valmentaja Olli Kunnarin kiitokset ennakkoluulottomasta pelistä. Kuva: Harri Mattila

”Kauden huonoin peli”

Nico Nurmesniemen teholukemat 13/+3 olivat ihan kelvolliset. Loistavaan hihapeliin tottunut yleispelaaja oli kuitenkin pettynyt vastaanottoonsa.

– Ei ollut helppoa tänään. Meidän tämän kauden heikoin peli. Oma suorittaminen oli jotenkin jees, mutta vastaanotto horjui välillä, pohti Nurmesniemi.

Valmentaja Olli Kunnari pisti tappion etenkin joukkueen henkisen valmiustilan piikkiin.

– Jotenkin oli hengetöntä ja varovaista kokoa ajan. Meidän rutiinimme ei riitä tämän pidemmälle. Kyllä pitää olla paloa ja halua. Ja etenkin keskipeli oli tänään heikompaa kuin mihin tavallisesti pystymme. Jere Tikkalan otteisiin pitää olla tyytyväinen. Ennakkoluuloton sisääntulo nuorelta mieheltä.

Akaa-Volleyn lauantai-ilta Turussa venyi pitkäksi jo muutoinkin, mutta Mohammadreza Beik ja Petty poimittiin lisäksi dopingtestiin.

Tuplaviikonloppu jatkuu tänään sunnuntaina, kun Perungan Pojat saapuvat Rovaniemeltä Akaa Areenalle. Ottelu alkaa kello 17.