Seurakuntavaaliehdokas Marketta Lindqvist: Voisivatko perhekerhot toimia myös viikonloppuisin?

Haluan olla ilon ja lohdun tuoja ja tukija, kun sitä tarvitaan, sekä vastuunkantaja vaikeissakin asioissa.

Olen ollut jo pitkään mukana seurakunnan toiminnassa – kerhotätinä aikanaan, nyt messuryhmäläisenä ehtoollisavustajana, Raamatun lukijana ja toivottamassa seurakuntalaisia tervetulleeksi jumalanpalvelukseen. Kuulun aikuistyön työryhmään, missä suunnitellaan ja toteutetaan nais- ja miestyön toimintoja. Olen osallistunut naistenpäiviin seurakuntatalolla ja Toukolan leirikeskuksessa. Olen ollut siellä myös hiljaisuuden retriiteissä. Lähetyspiiriläinenkin olen. Minulla on siis paljon kokemusta seurakuntaelämän moninaisista toiminnoista. Nyt haluaisin vielä kokea, millaista on olla tekemässä päätöksiä koko seurakuntaa koskettavissa asioissa.

Mielestäni ikäihmiset ovat kivijalka seurakunnassamme. Ei unohdeta heitä. Monet heistä tarvitsevat apua päästäkseen kirkkoon. Olisi hienoa, jos he saisivat kyydin joltain seurakuntalaiselta. Voitaisiin jopa muodostaa kuljetusrinkejä, ehkä myös ulkoiluseuraa ja asiointiapua. Näin helpotetaan myös yksinäisyyden tunnetta. Nuoremmat eläkeläiset olisivat tähän työhön sopivia. Diakoniatyö on tällä hetkellä niin kuormittunut, että heiltä ei voi vaatia tällaista toimintaa. Rahaa tarvitaan lisää tähän työhön, jotta työntekijät voivat auttaa kaikkia avun tarvitsijoita.

Lapsityö, joka minun aikanani 1980-luvun puolivälissä oli kukoistuksessaan, uhkaa kuihtua. Vanhemmat joutuvat palaamaan aina aikaisemmin töihin. Harvalla on enää taloudellista mahdollisuutta olla kolmea vuotta kotoa. Lapsityöhön tarvitaan uusia toimintamuotoja. Voisivatko perhekerhot toimia myös viikonloppuisin vaikka kerran kuussa? Tehtäisiin yhdessä retkiä, pidettäisiin muskaria ja jumpattaisiin. Näin lapset kasvavat seurakuntayhteyteen.

Suuri haaste on rippikoulun jälkeen saada nuoret mukaan seurakunnan toimintaan. Nuorisotyöntekijät tekevät varmasti monipuolista työtä jo nyt. He tietävät parhaiten, mitä tehdä jatkossakin. Kuunnellaan siis heitä ja ohjataan rahaa nuorisotyöhön. Sille emme voi mitään, että Akaan kaupunki on niin pieni, että täällä ei ole mahdollisuutta jatko-opintoihin peruskoulun ja lukion jälkeen. Nuoret aikuiset muuttavat pois seurakuntamme alueelta, ja harva palaa. Ne nuoret aikuiset, jotka palaavat, haluan olla toivottamassa lämpimästi takaisin Akaan seurakuntaan. Ainakin messuryhmiin ja lähetyspiiriin kaivataan uusia nuoria voimia. Täällä toimii myös rukouspiirejä, joihin voitaisiin toivottaa tervetulleeksi uusia jäseniä.

Paljon, paljon lisää on mahdollista tehdä ja moneen vaikuttaa, jos tulen valituksi. Haluan toivottaa tervetulleeksi seurakuntaamme kaikenlaiset ihmiset, en rajata pois toisin ajattelevia tai sukupuolestaan epävarmoja. Usko Jumalaan on yhdistävä tekijä. Kaikki me olemme Hänen lapsikseen luotuja ja sellaisina hänelle rakkaita.

Marketta Lindqvist (sit.)

Seurakuntavaaliehdokas

Ilon kirkko