Akaan Kylmäkoskella sijaitsevilla toimitiloilla on syksyn yleisen maailmantilanteen johdosta huolimatta positiivinen ilmapiiri. Kari Niemi ja Sami Lähdesmäki valmistautuvat avaamaan toimipisteelleen joulukuussa pop up -myymälän itsevalmistamilleen kylmäsavulohi-, lämminsavulohi- ja riistatuotteille. Valikoimassa on jalosteita riistamakkaroista aina kylmäsavustettuihin paisteihin asti. Kalatuotteissa kylmäsavulohi on ollut ehdoton kestosuosikki, konjakilla ja ilman, ja kapasiteettia isompien erien valmistukseen riittää tiloissa. Elintarvikehuoneistotilojen yhteyteen avattavan pop up -myymälän tarkoituksena on joulukuussa näkyä paikallisesti, paikallisena vaihtoehtona, juhlakauteen sopivalla tuotevalikoimalla.
Kokemusta molemmilta yrittäjiltä löytyy taustalta, ja Savukeisarit panostaa yhdessä lähellä valmistettuun ja tuotettuun valikoimaan entistä enemmän.
– Olemme näkyneet ennenkin ruokapuolella tapahtumissa – kalatuotepainotteisesti. Osaaminen laajenee, kun rohkeasti tartutaan uusiin ideoihin ja panostetaan laatuun, kertoo Sami. Tältä pohjalta on Savukeisarit laajentanut tuotevalikoimaansa lihajalosteisiin, ja haluaa kasvattaa roolia paikallisena toimijana.
– Tulemme jatkossakin olemaan mukana tapahtumissa ja tarjoamaan niissä tuotteitamme, mutta suuret tapahtumat ovat tällä hetkellä vähissä, sanoo Kari. Kysyntä hyvälle ruualle ei silti ole mihinkään poistunut, päinvastoin.
– Siinä missä ihmisten ulkona syöminen on vähentynyt, halutaan makuelämyksiä saman verran kuin ennenkin, Sami tiivistää ja jatkaa: Nyt kuluvan vuoden aikana on monissa kodissa kokattu enemmän ja yhdessä. Pidämme itse hyvistä kala- ja riistaruoista, ja haluamme valmistaa laadukkaita tuotteita, jotka toimivat kotien juhlahetkissä ja tuovat niihin lisää hyvää mieltä.
Savukeisarit pop up -myymälä löytyy Yrittäjäntie 2:sta, Akaan Kylmäkoskelta, Turun tien varresta ja on avoinna joulukuun alusta alkaen joka viikko keskiviikosta perjantaihin aina jouluun asti.
Pop up -myymälä aukeaa 2.12.2020: ke-la klo 10-15
Avoinna jouluviikolla: ma-ke klo 10-17