Akaa Futsal venytti voittoputken jo viiteen peliin

Jovan Stankovic iski Sievissä tehot 1+2. Arkistokuva: Tuukka Nyström.

Vahvasti Futsal-Liigan runkosarjan aloittanut Akaa Futsal jatkoi tappiotonta kauttaan lauantaina Sievissä. Syksyn viides voitto irtosi vieraskentältä lukemin 2–5 (1–3).

Täksi kaudeksi kovasti nuorentunut Sievi lähti peliin etsimään avaimia syksyn avausvoittoonsa, mutta avaimet pysyivät hukassa. Vierailija Akaa Futsal oli matkustanut Pohjanmaalle ilman maajoukkuekolmikkoaan Petri Grönholmia, Juhana Jyrkiäistä ja Tero Intalaa. Uusia vastuunkantajia kuitenkin löytyi ilahduttavasti: Aleksi Pirttijoki iski tehot 1+1 ja Rafael Giorgio ampui ensimmäisen liigamaalinsa leijonapaidassa. Akaa Futsalin maalinsuulla Juho Laine venyi tärkeisiin torjuntoihin pelin kriittisillä hetkillä.

Ottelun avausosumasta vastasi hiukan pelitapahtumien vastaisesti kotijoukkue Sievi, joka siirtyi johtoon ajassa 6.16. Jovan Stankovicin hieno esityö kuitenkin petasi muutamaa minuuttia myöhemmin tasoituspaikan Tatu Ahoselle, joka ei erehtynyt vaan iski lukemiksi 1–1.

Vieraiden niukka pallonhallinta tuotti ansaittua tulosta ajassa 16.24, kun pelin alussa jo tolppaakin kolisuttanut Aleksi Pirttijoki siirsi vierasjoukkueen ensimmäisen kerran johtoasemaan. Tauolle mentiin lukemissa 1–3, kun Ahonen osui toistamiseen Pirttijoen toimiessa tällä kertaa syöttäjänä.

Toisella jaksolla Sievi yritti hakea kavennusosumia, mutta Akaa Futsal puolusti tiiviisti ja Laine nappasi muutaman hienon torjunnan tarjoten voiton avaimia akaalaisille. Avaimet otti lopulta käteensä Rafa, joka iski ratkaisevan tuntuisesti lukemiksi 1-4 Stankovicin oivasta esityöstä ajassa 32.45.

Muutama minuutti ennen loppua Stankovic osui itsekin tolppien väliin, ja kun Sievikin sai vielä yhden maalin pallon pompatessa Akaa Futsalin omasta pelaajasta verkkoon, kirjattiin loppulukemiksi 2–5 (1–3).

Tehot 1+2 iskenyt Jovan Stankovic oli tyytyväinen voittoon.

– Ei tässä mitään loistoa ollut, mutta olen tyytyväinen siihen, että joukkue oli valmis tekemään kovasti töitä voiton eteen. Seuraava peli tulee kuitenkin pian ja nyt täytyy löytää energiatasot kohdalleen, Stankovic pohdiskeli ottelun jälkeen.