Akaa on kärkisijoilla Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikan käyttäjien määrässä

Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka otettiin käyttöön toukokuun alussa. Käyttäjiä on rekisteröitynyt palveluun yli 42 000.

Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka avattiin kevään lopulla. Kuva Tarja Antola
Pirkanmaan hyvinvointialueella toukokuun alussa käyttöönotetulle digiklinikalle on rekisteröitynyt jo yli 42 000 käyttäjää, selviää Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotteesta. Ensimmäisen kahden kuukauden aikana digiklinikalla on vastattu noin 31 000 yhteydenottoon. Eniten käyttäjiä asukaslukuun suhteutettuna on Nokialta, Tampereelta ja Akaasta. Vähiten käyttäjiä Pirkanmaalla on Virroilla ja Kihniössä. 

Tiedotteessa toimialuejohtaja Sari Mäkinen Pirkanmaan hyvinvointialueelta ja Mehiläisen Etälääketieteen keskuksen johtava lääkäri Taavi Kaartinen kertovat digiklinikan olleen jo ahkerassa käytössä.

– Digiklinikan käyttöönotto on edennyt odotusten mukaisesti, ja henkilöstön määrä on saatu onnistuneesti sovitettua vastaamaan ensimmäisten kuukausien asiointia. Teemme parhaillaan yhteisiä valmisteluja tulevaa syksyä ennakoiden, jolloin odotamme voimakasta palvelutarpeen kasvua digitaalisissa kanavissa. Kysynnän kasvaessa digiklinikan toiminnan ja alueellisen yhteistyön on sujuttava mahdollisimman saumattomasti, Kaartinen toteaa.

– Digiklinikka on avoinna joka päivä kello 8–22. Ruuhkaisinta on alkuviikosta aamuisin heti kahdeksan jälkeen. Viikonloppuisin taas yhteydenottoja tulee vähemmän ja silloin vastauksenkin saa yleensä nopeasti, tällä hetkellä noin viidessä minuutissa, Mäkinen kertoo. 

Tällä hetkellä asiakas vastauksen yhteydenottoonsa yleisimmin reilussa 15 minuutissa. Vastausaika kuitenkin vaihtelee viikonpäivien ja kellonajan mukaan. Digiklinikan käyttöönoton jälkeen sosiaali- ja terveysasemille soitettujen puheluiden määrä on kääntynyt laskusuuntaan. 

– Toukokuussa sosiaali- ja terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanottojen hoidon tarpeen arviointinumeroihin soitettiin noin 80 900 kertaa, mikä on 8 300 puhelua vähemmän kuin huhtikuussa, Mäkinen kertoo. 

Digiklinikkaa voi käyttää lataamalla OmaPirha Digiklinikka -mobiilisovelluksen tai kirjautumalla hyvinvointialueen pirha.fi-sivuilla OmaPirha-palveluun. Digiklinikalla hoidetaan flunssa-, päänsärky- ja silmätulehdusoireiden lisäksi esimerkiksi hyönteisten pistoja ja punkin puremia.

Juttua muokattu 9.7.2024 kello 9.22: Digiklinikan digiapu ei toteudu Akaan hyvinvointikeskuksella toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin.