Tiistain yhdistysillassa kuullaan myös puistokummitoiminnasta

Kaupunginpuutarhuri Marianne Pakola kertoo yhdistysillassa puistokummitoiminnasta. Pakola kuvattiin heinäkuussa Akaan kaupungin liikennepuistossa. Kuva: Mikko Peltoniemi

Akaan kaupunki järjestää yhdistysillan Viialan yhtenäiskoululla tiistaina 24.10. kello 17. Illan aikana kuullaan kaupungin puistokummitoiminnasta ja turvallisuuskyselyn tuloksista. Tarjolla on myös koulutusta isoja ja pieniä tapahtumia järjestäville.

Puistokummitoimintaa esittelee kaupunginpuutarhuri Marianne Pakola, joka kertoo, että toiminnasta on tullut kyselyjä kaupunkilaisilta.

Puistokummitoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka voi Pakolan mukaan olla esimerkiksi roskien keräämistä, pieniä raivaustöitä tai kukkapenkkien hoitamista kaupungin omistamilla alueilla. Laavukummit voivat huolehtia polttopuut kaupungin laavuille.

– Puistokummit voivat olla muutaman hengen porukoita, jotka voivat ottaa jonkin asian omakseen, oli se sitten vaikka lehtien haravointia Arajärven uimarannalla. Meiltä saa siihen välineet ja tukea. Porukalla voi olla esimerkiksi yhtenäinen huomioliivi, jolloin tiedetään heidän olevan mukana Akaan puistokummitoiminnassa, Pakola kertoo.

Puistokummitoiminnan toivotaan lisäävän myös vastuuta yhteisestä ympäristöstä sekä vähentävän ilkivaltaa ja roskaamista.

Puistokummitoiminnasta tullaan tiedottamaan myös kaupungin verkkosivuilla.

Yhdistysillan ohjelma 24. lokakuuta:

Klo 17.00 Yhdistysillan avaus, kaupunginjohtaja Antti Peltola

Klo 17.10 Akaan kaupungin turvallisuuskysely ja sen tulokset, Paula Ylhäinen

Klo 17.50 Yhdistysten osallistuminen puistokummitoimintaan, kaupunginpuutarhuri Marianne Pakola

Klo 18.00 Yllätysesitys ja kahvit

Klo 18.30 Merkityksellisiä tapahtumia yhteistyössä paikallisyhteisön kanssa – näin onnistut! – Kuusisto & Sahlstedt Oy

Klo 20.30 Yhdistysillan päätössanat, kaupunginjohtaja Antti Peltola

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaupunki toivoo, että yhdestä yhdistyksestä osallistuu 1–2 henkilöä.

Saapuminen on Viialan yhtenäiskoulun iltakäyttäjien ovesta, joka sijaitsee koulun ja liikuntahallin välissä tekonurmen puoleisessa kulmauksessa. Yhdistysilta tallennetaan, ja video tulee jälkikäteen katsottavaksi Akaan kaupungin YouTube-tilille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?