Pysähdy hetkeksi: Jeesus Kristus – Iankaikkisen elämän lähde

Profile Image of Lukijalta

Päivittäisestä uutisvirrasta vyöryy silmiemme eteen toinen toistaan seuraavia katastrofeja ja äärimmäisen julmia tekoja. Nämä tapahtumat ovat tulleet yhä lähemmäs omaa maatamme, kansaamme ja elinpiiriämme.

Etsimme syitä ja vastauksia siihen, miksi nämä tapahtuvat. Raamattu antaa mielestäsi osuvimman vastauksen profeetallisissa kirjoituksissa.

”Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.” (Jes. 24:5).

Profeetta Jesaja jatkaa: ”Sen tähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät.”

Jeremia, jota on kutsuttu ”itkuprofeetaksi”, koska hän ennusti Juudan kansalle Jumalan tuomioita, toteaa: ”Sillä minun kansani on tehnyt kaksinkertaisen synnin: minut, elävän veden lähteen, he ovat hyljänneet, ja ovat hakanneet itselleen vesisäiliöitä, särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.” (Jer. 2:13)

Jumala kutsuu meitä yhä edelleen yhteyteensä. Hän lähetti oman poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan sovittamaan ihmiskunnan syntivelan. Hän syntyi ihmiseksi elääkseen ihmisen osan, täyttääkseen puolestamme Jumalan pyhän lain ja oikeudenmukaisuuden vaatimuksen.

Hän otti vapaaehtoisesti päälleen ja kärsi  meille  synneistämme kuuluvan tuomion ja rangaistuksen, jotta me voisimme vastaanottaa Hänen täydellisen ja puhtaan elämänsä pelastukseksemme. On suuri etuoikeus saada uskossa tarttua pelastuksen evankeliumiin.

Uskossa ei ole kysymys meidän hurskaudestamme tai hyvästä elämästämme, vaan meille syntisille ihmisille ilman omia ansioitamme annettavasta Jumalan armolahjasta. ”Jos Kristuksen sijaissovituskuolema korvataan jollakin muulla sanomalla, kyseessä ei ole enää kristillinen sanoma”, totesi Leif Nummela Uusi Tie -lehden pääkirjoituksessa 9.6.2021.

Henkilökohtainen suhteemme Jeesukseen Kristukseen on avainasia. Tämä käy ilmi apostoli Pietarin helluntaisaarnasta: ”Ei kukaan muu voi pelastaa, kuin Hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille  annettu koko taivaankannen alla.” (Apt. 4:12).

”Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.” (Apt. 17:30). Näin apostoli Paavali puhui Ateenan Areiopagilla ateenalaisille. Sama pätee meidän aikanamme.

”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.” (Joh.1:12).

Seuraavat Raamatun kohdat ovat Jeesuksen sanoja: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” (Mark. 16:15–16).

”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.” (Matt. 24:35)

 

Martta Klemetti-Hyvärinen

Kirjoittaja on Toijalan adventtiseurakunnan sihteeri