Luontoa läheltä: Harmaahaikara sekoitetaan usein kurkeen

Harmaahaikara kuvattuna Akaan Viialassa. Kuva Reijo Onnela.

Harmaahaikara on suuri, voimakasrakenteinen lintu, jonka pääväri on harmaa. Harmaahaikara saatetaan sekoittaa kurkeen. Kurjesta sen erottaa sisäänvedetyn kaulan muodosta, joka erottuu eteenkin lennossa. Se myös lentää kuuppamaisin siivin.

Harmaahaikara pesii puussa, hatarasti rakennetussa, suuressa risupesässä ja mieluusti yhdyskunnissa. Ravinnokseen se käyttää pääasiassa kaloja, mutta sille kelpaa myös sammakot ja pikkujyrsijät. Sen ääni on käheä rääkäisy. Harmaahaikara on yömuuttaja, joka talvehtii Länsi- ja Etelä- Euroopassa. Joitakin yksilöitä saatetaan talvellakin tavata sulana pysyvien vesistöjen äärellä.

Harmaahaikara lennossa. Kuva Reijo Onnela.

Reijo Onnela

Kirjoittaja seuraa ja kuvaa paikallista luontoa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?