Pureudu paikallisiin -teemaviikko alkaa – Lue Akaan Seudun näköislehti ilmaiseksi

8.–15. syyskuuta vietetään Uutismedian liiton ja suomalaisten paikallislehtien järjestämää Pureudu paikallisiin -teemaviikkoa.

8.–15. syyskuuta vietetään Uutismedian liiton ja suomalaisten paikallislehtien järjestämää Pureudu paikallisiin -teemaviikkoa. Teemaviikon ajan pääset lukemaan Akaan Seudun näköislehteä ilmaiseksi verkko-osoitteessa akaanseutu.fi/pureudupaikallisiin tai tästä linkistä.

Pureudu paikallisiin -teemaviikko sijoittuu lukutaitopäivän (8.9.) ja demokratian päivän (15.9.) väliselle viikolle. Viikon aikana kymmenet paikallislehdet avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi.

– Paikallislehdet suojelevat demokratiaa ja tukevat lukutaitoa. Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. Lukutaidon tavoin paikallislehti edistää paikallista demokratiaa ja yhteisöllisyyttä, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo liiton tiedotteessa.

Pureudu paikallisiin -kampanja tuo esiin kymmeniä muitakin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea. Kaikkien avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/paikallislehdet.

– Paikallislehti kertoo luotettavasti juuri siitä, mitä ympärillä tapahtuu. On tärkeä ymmärtää, miten asiat omassa kotikunnassa ja lähialueilla ovat. Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana on myös kiinnostavaa päästä kurkkaamaan, mitä muualle Suomeen kuuluu paikallisella tasolla, Hannikainen jatkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?