Markku Lepistö ja Mikko Helenius esiintyvät Akaan kirkossa sunnuntaina

Akaan kirkossa kuullaan sunnuntaina 10.9. kello 18 Markku Lepistön ja Mikko Heleniuksen harmonikka- ja urkukonsertti Bellows and Pipes.

Harmonikkataiteilija, säveltäjä ja sovittaja Lepistö on jo pitkään asunut Akaassa. Hänen soitannollinen uransa alkoi syksyllä 1969, ja ensimmäisinä opettajina olivat pelimannit Kuortaneen Salmen kylässä.

Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistosta valmistumisen jälkeen Lepistö opiskeli 1982–1983 Oriveden Opiston musiikkilinjalla. Vuonna 1983 hänet valittiin vastaperustetun Sibelius-Akatemian kansanmusiikin koulutusohjelman ensimmäisten opiskelijoiden joukkoon, ja hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1990 pääsoittiminaan yksi-, kaksi- ja viisiriviset harmonikat.

Lepistö on musisoinut lukuisissa nykykansanmusiikin kärkiyhtyeissä kuten Värttinässä ja Doina Klezmerissä. Lepistö on myös säveltänyt paljon uutta kansanmusiikkia, ja hän on soittanut yli 50 äänitteellä.

Lepistö valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016.

Urjalasta kotoisin oleva Mikko Helenius on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Edgar Varése -konservatoriossa Pariisissa. Hän työskentelee Helsingissä kirkkomuusikkona sekä sovittajana ja säveltäjänä.

Esiintyjänä Helenius on ensisijaisesti yhtyemuusikko ja improvisoija. Bandoneonistina hän on soittanut tangomusiikin parissa yhtyeissä sekä orkesterisolistina useissa Euroopan maissa. Viime vuosina Helenius on toiminut erityisesti nykytanssin ja musiikkiteatterin kentällä.

Markku Lepistö (vas.) ja Mikko Helenius esiintyvät Akaan kirkossa sunnuntaina 10. syyskuuta. Kuva: Jorma Airola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?