”Tällä hetkellä näyttää, että kaikki olisi kunnossa” – Akaa Areenan vuotaneita kattoja on korjattu pitkältä matkalta, katso kopterilla kuvattu video

Akaan Seutu uutisoi viime ja toissa viikolla Viialan liikuntahallin eli Akaa Areenan vesikaton vauriosta.

Toukokuussa 2022 käyttöön otetun areenan ison salin kohdalla eli suuremmalla katolla ollut vuoto havaittiin keskiviikkona 21. joulukuuta. Kaupungin tekninen toimi reklamoi hallin pääurakoitsijaa Jatke Pirkanmaa Oy:tä perjantaina 23. joulukuuta. Kaupungin tiedotteen mukaan Kattotutka Oy teki samana päivänä väliaikaisen korjauksen.

Torstaina 5. tammikuuta MP-yhtymä Oy teki kosteusmittaukset kattorakenteisiin.

Jatkokorjauksia ison salin katolle tehtiin kaupungin mukaan tiistaina 10. tammikuuta, jolloin Jatke Pirkanmaan alihankkija asensi uuden kattohuovan koko liikuntasauman matkalle. Korjaukset saatiin loppuun torstaina 12. tammikuuta.

Akaa Areenaksi nimetty liikuntahalli valmistui Viialaan keväällä 2022. Sen viereen valmistuu tämän vuoden keväällä Viialan yhtenäiskoulu. Kuva: Mikko Peltoniemi

Oletuksena vuoto liikuntasaumassa

Jatke Pirkanmaan rakennuspäällikkö Jani Viitaharju kertoi Akaan Seudulle näkemyksensä vaurion syystä tiistaina 17. joulukuuta. Oletuksena on, että puisten vesikattoelementtien liikuntasauma on vuotanut.

– Nyt on todennäköisesti käynyt niin, että rakenne on eläessään irrottanut pintahuopaa osittain alustastaan. Siihen tehtiin korjaus, ja todennäköistä on, että liikuntasaumaan tehdään keväällä yhteistuumin pieni muutos, kun se on järkevää kelien puolesta tehdä, Viitaharju kertoo.

Hänen mukaansa koko matkalle tehtiin sellainen korjaus, jolla pyritään selviämään siihen saakka, kunnes tehdään mahdollisia muutoksia.

Maanantaina 23.1. Akaa Areenan pienemmän salin katossa näkyi tummempana kohta, jota oli perjantaina 20.1. korjattu. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kummassakin katossa on yksi liikuntasauma

Perjantaina 20. tammikuuta Akaan kaupunki tiedotti, että myös Akaa Areenan pienemmän salin katossa havaittiin vuoto maanantaina 16. tammikuuta.

– Kaupunki lähetti asiasta reklamaation Jatke Pirkanmaa Oy:lle 18. tammikuuta. Vuotokohtaa on paikallistettu 17. tammikuuta, ja korjauksia tehdään perjantaina 20. tammikuuta, kiinteistöpäällikkö Jyrki Korhosen allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan.

Reklamaatiota uudesta vuotohavainnosta ei siis ollut tehty tiistaina 17. joulukuuta, jolloin Akaan Seutu haastatteli Jatkeen Jani Viitaharjua ison salin katon vauriosta.

Perjantain tiedotteessa kaupunki kertoi, että vuoto tai käynnissä olleet korjaukset eivät vaikuta pienen salin käyttöön. Vuodon syytä ei tuolloin tiedetty, eikä siitä ollut varmuutta vielä maanantainakaan.

Maanantaina kiinteistöpäällikkö Korhonen kertoi, että hänen tietojensa mukaan Akaa Areenan pienen salin katon vuoto saatiin korjattua perjantaina.

– Tällä hetkellä näyttää, että kaikki olisi kunnossa.

Syy pienen salin kattovuotoon saattaa Korhosen mukaan olla sama kuin ison salin katolla. Hänen mukaansa kummankin salin katto on rakennettu samalla tavalla. Enempää vastaavia riskikohtia niissä ei ole.

– Ison salin katolla ja pienen salin katolla molemmissa on yksi tällainen sauma, Korhonen kertoo.

Siihen hän ei osannut vastata, oliko puuelementtien liikuntasauman kohdalla ollut liian kapea kaistale huopaa.

– Tämä on monen asian summa. Välttämättä leveämpikään ei olisi riittänyt yhtään paremmin, Korhonen totesi.

Akaa Areenan suuremman salin katolla lumi on jo peittänyt keskellä kulkevan korjauskohdan. Kuva: Mikko Peltoniemi

28.12.2022 Akaa Areenan isossa salissa oli muovilaatikoita keräämässä katon läpi valuvaa vettä. Kuva: Georg Onger.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?