Valepoliisi huijasi vanhukselta pankkikortin ja tunnusluvun ja teki huomattavan määrä ostoja Pirkanmaalla – Oikea poliisi kertoo, kuinka tulee toimia

Punkalaitumella tuli maanantaina 16. tammikuuta iäkkään henkilön asunnon ovelle mies, joka esiintyi poliisina ja kertoi sepitettyä tarinaa rikoksesta. Tällä verukkeella hän oli pyytänyt saada vanhuksen pankkikortin nähtäväkseen.

Vanhus oli antanut pankkikortin ja kertonut sen tunnusluvun. Mies oli poistunut paikalta pankkikortti mukanaan, ja pankkikortilla oli tämän jälkeen tehty huomattava määrä ostoja Pirkanmaalla.

Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia

Poliisi varoittaa valepoliiseista. Vastaavia tekoja on tullut ilmi viime aikoina muun muassa Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Valepoliisien kohteeksi joutuvat tyypillisesti iäkkäät ihmiset, joille esimerkiksi soitetaan tai tullaan ovelle ja esiinnytään poliisina ja kerrotaan keksittyä tarinaa rikosuhasta, jonka vuoksi olisi tarve saada uhrin pankki- tai maksukortti tai verkkopankkitunnukset haltuun sepitetyn rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi. Tämän jälkeen saaduilla tiedoilla nostetaan tilillä olevat varat.

Poliisi muistuttaa, että virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Poliisi ei niitä tietoja tarvitse asiakkaalta.

– Mikäli epäilet, että pankkikortti, sen tunnusluku tai verkkopankkitunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, sulje maksuvälineet pankin sulkupalvelussa ja tee asiasta rikosilmoitus poliisille. Mikäli tilanne on juuri samalla hetkellä tapahtunut, soita hätänumeroon 112, poliisi ohjeistaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?