Vuonna 1981 syntynyt mies vangittiin epäiltynä petosorganisaation johtamisesta – Juttu liittyy iäkkäille ihmisille soitettuihin huijauspuheluihin

Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavana epäilty petossarja, jossa on kyse niin sanotuista valepoliisipetoksista. Niissä rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina.

Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin.

– Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävän on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa, poliisi kertoo.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tiistaina 15.11. vanginnut vuonna 1981 syntyneen miehen epäiltynä petosorganisaation johtamisesta. Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä.

– Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen.

Erehdyttäjät toimivat hänen mukaansa hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia.

– Poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, Tuominen painottaa.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa rikoksista tarkempia yksityiskohtia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?