Seurakuntavaaliehdokkaat kirjoittavat: Miksi lähdin ehdolle?

Voittoisan paikallispelin jälkeen baarissa Teemu kysyi, miksi lähdin seurakuntavaaliehdokkaaksi. Spontaani vastaus yhden siiderin jälkeen oli, että on yksi keskeneräinen asia, jonka haluan hoitaa loppuun. Kuntapolitiikasta tiedän, että yhden asian jälkeen tulee aina toinen tärkeä. Joten haen jatkokautta. Teemulle siinä sitten kerroin, että olen ollut jo 13-vuotiaana seurakunnalla töissä; pitänyt kerhoa, pyhäkouluakin ja ollut isosena leireillä. Silloin olin aika aktiivinen.

Seurakunnan järjestämä rippikoulu ja etenkin leiri oli minulle tärkeä, hengellisesti koin siellä jotain merkittävää. Toivon, että se on nykynuorisollekin merkittävä, tärkeä ja turvallinen vaihe elämässä.

Elämä on rippikouluaikojeni jälkeen kuljettanut, ja välillä kirkko on ollut kaukainen. Oman isän kuoleman jälkeen totesin, että Taivaan Isä oli tehnyt virheen. Todella väärän henkilön kutsui luokseen. Liian aikaisin, varoittamatta. Mutta niin taitaa jokainen läheinen lähteä, liian aikaisin.

Vien kynttilän haudalle ja soitan elämäni biisin Täällä Pohjantähden alla.

Vaikka minulle on koti ja uskonto tärkeitä, käyn myös baarissa, juon siiderin, jos siltä tuntuu ja kuten Vesilahden kirkko-Harrikin TV:ssä totesi, olen myös tullut siihen ikään, että hyväksyn itseni ja kirkko hyväksyy minut sellaisena kuin olen. Joskus pidetään hauskaa ja toisinaan vakavoidutaan. Kirkko luo turvaa ja olen sinne ollut tervetullut silloin kun minulle ja perheelleni sopii, sellaisena kuin olen. Minun kirkkoni on turvallinen ja avoin kaikille. Siellä saa hiljentyä, siellä saa itkeä ilosta ja surusta, siellä saa nauraa, taputtaa ja laulaa.

Pidän tärkeänä, että Akaan seurakunta tarjoaa toimintaa lapsille, nuorille ja vanhuksille sekä jumalanpalveluksia jatkossakin joka taajamassa. Mielestäni tärkeitä kerho-, leiri- ja rippikoulutoimintaa tulee ylläpitää, ja myös kehittää. Varoja tulee siis ensisijaisesti kohdistaa perhetoimintaan, lapsiperheille, varsinkin jos ne on heille nimenomaisesti testamentattu ja tarjota seurakunnan tilat ja kiinteistöt seurakuntalaisten käyttöön. Toimintaa kaikissa taajamissa, jokaiselle jotakin, sellainen mielestäni Akaan seurakunta on ollut ja tulisi jatkossakin olla.

Mervi Pulkkinen

Seurakuntavaaliehdokas

Avoin seurakunta